Kalfsvlees tartaar

Leestijd: < 1 minuut

Kalfsvlees tartaar van Isabelle Arpin.

—-

VOOR 4 PERSONEN:

  • 400 g kalfsfilet
  • 20 kokkels
  • 4 jonge prei (mini)
  • ½ Granny-appel
  • Kalamansi azijn
  • Isigny room
  • Olijfolie
  • Verbenablad
  • Rode shizo

—-

Bereiding

  • Hak de kalfsfilet in blokjes (niet te fijn). Kook de kokkels in een combinatie van Noilly Prat met witte wijn. Brand en karameliseer een deel van de prei om ze vervolgens tot een brunoise te versnijden.
  • Versnijd ook de Granny-appel in een fijne brunoise.
  • Maak appelsap met de centrifuge. Kalamansi azijn en de olijfolie toevoegen. Op smaak brengen.
  • Harmonisch presenteren op een mooi bord en afwerken met verbenablad, waterkers en rode shizo.

Foto Isabelle Arpin


© Fiftyandme 2024