koolhydraatarm ontbijt

Koolhydraatarm ontbijt? Dit zijn onze 4 favorieten

Een goed begin is het halve werk, maar ben je niet zo’n ontbijter? Dan kan een koolhydraatarm ontbijt de oplossing zijn. Dat zorgt immers niet voor z’n zwaar gevoel in de maag.

Leestijd: 2 minuten

1. Ontbijtmuffins

Voor 6 muffins

  • 1 citroen
  • 1 ei
  • 120 g zelfrijzend bakmeel
  • 40 ml zonnebloemolie
  • 120 ml yoghurt
  • 70 g rietsuiker

Verwarm de oven voor op 200 graden. Rasp de helft van de citroen, snijd hem doormidden en pers de helft uit. Klop het ei, de olie, de yoghurt, de suiker en het citroensap- en rasp 3 minuten goed door. Voeg daarna het zelfrijzend bakmeel toe en klop tot een glad deeg. Vet de vormpjes in met een beetje olie en giet het deeg in erin. Bak de muffins in circa 20-25 minuten goudbruin en gaar. Je kunt er optioneel nog een beetje yoghurt overheen gieten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Food pics by Nicky (@food.nic)

2. Chiapudding

Voor 1 bakje

  • 3 el chiazaden
  • 250 ml plantaardige melk
  • Honing of agavesiroop

Doe de chiazaden in een kom met de 250 milliliter plantaardige melk. Om het iets zoeter te maken kun je honing of agavesiroop naar smaak toevoegen. Roer alles goed door elkaar en zet dit in de koelkast voor een nacht. De volgende ochtend kun je het eventueel aftoppen met fruit, kaneel of eetbare bloemetjes.

Binnen twintig minuten verandert het mengsel trouwens al in een pudding, dus eerder eten kan ook. Dan is de pudding wel een stuk vloeibaarder maar niet minder lekker.

3. Smoothie met groenten

Voor 1 beker

  • Een halve banaan
  • Handje bessen
  • 1 el lijnzaad
  • Een handje boerenkool
  • 200 ml (plantaardige) melk of water

Veel uitleg is er niet nodig: stop alles in de blender en mixen maar! Eventueel kun je de melk of het water aanpassen op hoe vloeibaar je je smoothie wil.

4. Ontbijtsalade

Voor 1 bord

  • 100 gr babyspinazie
  • Een handje cherrytomaatjes
  • Een kwart avocado
  • 1 el pompoenpitten
  • Een halve paprika
  • Een paar plakjes komkommer aan toe
  • 1 ei

Verdeel de babyspinazie over het bord. Snijd de avocado, tomaatjes, komkommer en paprika en verdeel over de spinazie. Top af met pompoenpitten en het eitje. Tip: ook lekker en handig als je nog overschotjes van de avond ervoor over hebt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door food_bowl_27 (@food_bowl_27)

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2024