quinoa

Recept: Quinoa met forel en sperziebonen

Leestijd: < 1 minuut

INGREDIËNTEN (voor 2 personen)

  • 150 g quinoa
  • 250 g fijne sperziebonen
  • 160 g gerookte forel, in stukjes verdeeld
  • 1 zoete ui
  • 4 munttakjes
  • 1 bouillonblokje
  • 1,5 el Becel Original (vloeibaar) (15 g)
  • 2 el geroosterde pompoenpitten

BEREIDINGSWIJZE 

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Maak de sperziebonen schoon. Kook de sperziebonen 7 minuten in water met de bouillonpoeder. Giet ze af en laat ze uitlekken.
  3. Pel de ui en snijd hem in dunne partjes. Verhit de Becel Original en fruit de uiparten in ca. 5 minuten op een halfhoog vuur glazig.
  4. Houd 2 mooie toefjes munt apart en snijd de rest in ragdunne reepjes.
  5. Schep de quinoa met de gebakken ui, de sperziebonen, de forel en de gesneden munt door elkaar. Breng op smaak met versgemalen peper. Verdeel de quinoa over de borden, bestrooi met de pompoenpitten en garneer met de toefjes munt. Serveer direct.

becel.be



© Fiftyandme 2024