Leestijd: < 1 minuut
Af en toe houden we van hot & spicy! Geniet van de lichte versie van deze hartverwarmende schotel met mager gehakt en rode bonen. Wij serveren hem niet met zure room maar met yoghurt.
INGREDIËNTEN
- 150 g extra mager rundergehakt
- 1 blik (400 g) rode bonen
- 100 g prei
- 2 tomaten, liefst cœur de bœuf
- 2 el Becel Original (vloeibaar) (20 g)
- 2 tl komijnzaad
- 2 tl paprikapoeder
- 0,5 tl cayennepeper
- 2 el vetvrije yoghurt
- peper & zout
Tip: Bestrooi met wat vers gehakte koriander, peterselie en/of bieslook voor een fris en kleurig effect.
BEREIDINGSWIJZE (voor 2 personen)
- Giet het vocht van de kidneybonen af. Snijd de prei in smalle ringen. Snijd de tomaten in stukjes.
- Verwarm de Becel Original in een sauteerpan of braadpan en bak het komijnzaad, het paprikapoeder, de cayennepeper en ½ tl vers gemalen peper tot de kruiden geuren. Voeg het gehakt toe en roerbak zo’n 3 minuten. Voeg de prei toe en roerbak nog 3 minuten. Meng de tomaten, de bonen en ½ kopje heet water erdoor. Verwarm 8 minuten met het deksel half op de pan. Roer ondertussen geregeld door.
- Verdeel de chili con carne over 2 diepe borden, schep de yoghurt erop en serveer eventueel met brood.