Recept: de authentieke chili con carne

Leestijd: < 1 minuut

Af en toe houden we van hot & spicy! Geniet van de lichte versie van deze hartverwarmende schotel met mager gehakt en rode bonen. Wij serveren hem niet met zure room maar met yoghurt.life-magazine1

INGREDIËNTEN

  • 150 g extra mager rundergehakt
  • 1 blik (400 g) rode bonen
  • 100 g prei
  • tomaten, liefst cœur de bœuf
  • 2 el Becel Original (vloeibaar) (20 g)
  • 2 tl komijnzaad
  • 2 tl paprikapoeder
  • 0,5 tl cayennepeper
  • 2 el vetvrije yoghurt
  • peper & zout

Tip: Bestrooi met wat vers gehakte koriander, peterselie en/of bieslook voor een fris en kleurig effect.

BEREIDINGSWIJZE (voor 2 personen)

  1. Giet het vocht van de kidneybonen af. Snijd de prei in smalle ringen. Snijd de tomaten in stukjes.
  2. Verwarm de Becel Original in een sauteerpan of braadpan en bak het komijnzaad, het paprikapoeder, de cayennepeper en ½ tl vers gemalen peper tot de kruiden geuren. Voeg het gehakt toe en roerbak zo’n 3 minuten. Voeg de prei toe en roerbak nog 3 minuten. Meng de tomaten, de bonen en ½ kopje heet water erdoor. Verwarm 8 minuten met het deksel half op de pan. Roer ondertussen geregeld door.
  3. Verdeel de chili con carne over 2 diepe borden, schep de yoghurt erop en serveer eventueel met brood.

www.becel.be



© Fiftyandme 2022