Recept: Zalmfilet met rode biet en platte kaas-sausje

Leestijd: < 1 minuut

Een kleurenexplosie in uw bord: zamroze vis in het vrolijke gezelschap van felrode bietjes! Het sausje met platte kaas, augurk en verse kruiden geeft een originele toets aan het recept.

shutterstock_247037458

INGREDIËNTEN (voor 2 pers.)

  • 250 g zalmfilets (2 stuks)
  • 400 g gekookte bieten, in kleine blokjes gesneden
  • 3 sjalotten
  • 1 augurk
  • 2 el fijngeknipte bieslook, fijngeknipt (+ extra om te garneren)
  • 30 g magere platte kaas
  • 2 tl grove mosterd
  • 0,5 el volkorenmeel
  • 2 el Becel Original (vloeibaar) (20 g)
  • 0,5 tl paprikapoeder
  • gemalen komijn (naar smaak)

Tip: Serveer dit gerecht met gekookte krielaardappeltjes.

BEREIDINGSWIJZE (VOOR 2 PORTIES)

  1. Maak de bietenmarinade: Pel en snijd de sjalotten in ragdunne partjes, schep de azijn erdoor en laat ze 15 min. staan. Schep tussentijds af en toe om.
  2. Maak het sausje. Hak daarvoor de augurk fijn, en schep met de fijngeknipte bieslook, de peterselie, de platte kaas, de mosterd en peper naar smaak door elkaar.
  3. Bak de vis: Strooi het meel in een diep bord en roer er peper naar smaak en de paprikapoeder door. Wentel de zalmfilets door het meelmengsel. Verhit de Becel Original in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de zalmfilets ca. 4 min. per kant.
  4. Serveer: Schep de sjalot en de bieten door elkaar en breng op smaak met peper en een beetje gemalen komijn. Serveer met de gebakken zalm en het sausje. Garneer met bieslook.

www.becel.be



© Fiftyandme 2024