Recept: Heldere bospaddenstoelensoep met zalm op een spiesje

Leestijd: < 1 minuut

Een kom dampende bospaddenstoelensoep verzoent ons met dit donkere seizoen. Als u ze serveert met gerookte zalm op een spiesje krijgt ze instant een extra feestelijke touch!

life-magazine

INGREDIËNTEN (VOOR 2 PERSONEN)

  • 150 g shiitakes en oesterzwammen (of andere paddenstoelen)
  • 10 g Becel Bakken en Braden
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • afgeritste blaadjes van 1 takje verse tijm
  • 1/2 blokje bospaddenstoelenbouillon
  • 1 mespunt currypoeder
    Voor de afwerking:
  • 20 g gerookte zalm
  • 2 satéprikkers
  • wat geknipte bieslook

BEREIDINGSWIJZE 

  1. Maak de paddenstoelen schoon en snijd of scheur ze in kleine stukjes. Pel en snipper de sjalot en de knoflook.
  2. Verhit de Becel Bakken en Braden in een kookpot met dikke bodem. Fruit de sjalot en de knoflook 1 min. op een laag vuur. Voeg de paddenstoelen en de tijm toe en bak ze ca. 2 minuten mee. Schenk 350 ml heet water in de pan en voeg de bospaddenstoelenbouillon, de rest van de paddenstoelen en het currypoeder toe. Breng alles aan de kook en laat de soep ca. 5 minuten zachtjes koken. Snijd intussen de gerookte zalm in 2 lange repen en rijg ze mooi aan 2 satéprikkers.
  3. Neem de pan van het vuur en breng de soep op smaak met peper. Schep de paddenstoelensoep in 2 kopjes, bestrooi met de bieslook en leg de zalmprikkers erop. Serveer de soep direct. Eet smakelijk!

www.becel.be



© Fiftyandme 2024