Recept: Kruidige noten-zadendip voor rauwkost

Leestijd: < 1 minuut

Rauwkost kan je niet alleen in sausjes dippen, maar ook in dit geurige mengsel van noten, zaden en specerijen! 

 

life-magazine-recette

INGREDIËNTEN

  • 20 g geplette hazelnoten
  • 2 tl sesamzaad
  • 20 g fijne havermout
  • 0,5 tl gemalen koriander
  • 0,5 tl gemalen komijn
  • 3 el Becel Slaolie (30g)
  • worteltjes, bleekselder en bloemkoolroosjes of andere lekkere rauwkost

Variaties: Vervang de hazelnoten eens door amandelen.

BEREIDINGSWIJZE (VOOR 4 PORTIES)

  1. Schrap de worteltjes en maak de bleekselder schoon. Snijd ze in de lengte in dunne repen. Leg de wortel, de bleekselder en de bloemkoolroosjes op een schaaltje.
  2. Rooster de hazelnoten, het sesamzaad, havermout, de koriander, de komijn en peper in een droge pan. Doe het mengsel in een klein kommetje. Schenk de Becel Slaolie in een klein kommetje.
  3. Dip de groenten in de olie en vervolgens in het specerijenmengsel.

www.becel.be



© Fiftyandme 2024