Recept: Linzensalade met pastinaak en tofu

Leestijd: < 1 minuut

Een heerlijk vegetarisch recept rijk aan plantaardige eiwitten dat met smaak al uw voedingsbehoeften invult! Geniet ervan als voor- of hoofdgerecht. Warm of koud. En zoveel u wilt!ONE-life-magzine2

INGREDIËNTEN

  • 100 g groene linzen
  • 120 g pastinaak
  • een tiental kerstomaatjes
  • 150 g tofu
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el Becel Slaolie (20 g)
  • 1 el citroenrasp
  • 3 el grof gehakte koriander
  • peper

    Variaties: Vervang bij deze heerlijke linzensalade eens de pastinaak door winterwortel en het citroensap door sinaasappelsap.

BEREIDINGSWIJZE (VOOR 2 PERSONEN)

  1. Kook de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet ze af en laat ze goed uitlekken.
  2. Schil de pastinaak en snijdt hem in kleine blokjes. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Was de tomaatjes en snijd ze in vier. Snijd de tofoe in blokjes en dep ze met keukenpapier droog.
  3. Verhit 2 eetlepels van de Becel Slaolie in een wok en roerbak de tofoe omscheppend bruin en knapperig
  4. Schep de linzen met de sjalot, de knoflook, de pastinaak, de cherrytomaat, de olie uit de pan, het citroensap en 2 el van de koriander door elkaar. Schep de salade op 2 borden, verdeel de tofoe erover en bestrooi met peper naar smaak en de rest van de koriander.

www.becel.be



© Fiftyandme 2024