Recept: pannenkoekjes met Aziatische vulling

Leestijd: 2 minuten

Gember, shiitakes, sojascheuten en jonge prei omhuld in een volkoren pannenkoekje… Een heerlijk recept voor liefhebbers van exotische smaken!

life-magazine

INGREDIËNTEN

  • 1 ei
  • 90 g volkorenmeel
  • 175 ml sojamelk
  • 1 el bieslook, fijngeknipt
  • 2 el Becel Slaolie (20 g)
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 cm gemberwortel
  • 4 kleine preistronkjes
  • 100 g shiitakes
  • 100 g sojascheuten
  • 1 mespunt Chinese vijfkruidenpoeder
  • 1 tl sesamolie
  • 1 tl geroosterd sesamzaad

Variaties: Als het snel moet gaan, vervang dan de groenten door kant-en-klare roerbakgroenten.

BEREIDINGSWIJZE (VOOR 2 PORTIES)

  1. Pel en snipper de knoflook. Schil de gemberwortel en rasp hem fijn. Maak de prei schoon en snijd hem in ringen. Maak de shiitake schoon, breek of snijd zo nodig de stugge steeltjes eruit en snijd de hoedjes in dunne plakjes, houd 1 kleine shiitake heel.
  2. Doe het volkorenmeel in een kom, breek het ei boven een kuiltje en voeg al roerende met een garde beetje bij beetje de karnemelk en 50 ml koud water toe. Klop tot een egaal beslag zonder klontjes en roer het bieslook erdoor.
  3. Verwarm de halve eetlepel van de Becel Slaolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak van het beslag 1 pannenkoek. Houd hem warm tussen 2 borden en bak op dezelfde wijze nog 1 pannenkoek.
  4. Verhit gelijktijdig 1 el van de Becel olie in een wok met antiaanbaklaag en roerbak de knoflook met de gemberwortel en de prei al omscheppend 5 minuten. Voeg de shiitake toe en bak ze 3 minuten op een hoog vuur mee. Schep de taugé, het 5 kruidenpoeder, peper naar smaak en de sesamolie erdoor.
  5. Verdeel de groenten over de pannenkoeken. Vouw ze dubbel, leg ze op het bord op een blad sla en garneer met een paar champignons. Smakelijk!

www.becel.be



© Fiftyandme 2024