Recept: Quiche met prei en feta

Leestijd: 2 minuten

Een quichebodem in een handomdraai gemaakt met magere kwark en volkoren speltmeel… en gevuld met prei, feta en zongedroogde tomaatjes die de zomer maken op ons bord! 
life-magazine12

INGREDIËNTEN

  • 115 g magere kwark
  • 4 tl Becel Original (vloeibaar)
  • 115 g volkoren speltmeel, + extra om uit te rollen
  • 1 el provencaalse kruiden
  • 300 g fijn gesneden prei
  • 100 g fijn gesneden lente-uitjes
  • 3 zongedroogde tomaten
  • 2 eieren
  • 40 g vetarme fetakaas
  • extra nodig: springvorm ø 20 cm bekleed met bakpapier; de randen ingevet met 1 tl Becl Original.

Variaties: Vervang in het najaar en de winter de prei door een gelijke hoeveelheid in blokjes gesneden knolselder en kook ze 7 minuten.

BEREIDINGSWIJZE (VOOR 2 PORTIES)

  1. Maak de bodem: Roer de magere platte kaas met de Becel en 1 el water door elkaar. Voeg het volkoren speltmeel en de provencaalse kruiden toe en kneed met koele hand tot een soepel deeg. Rol het deeg uit en bekleed de vorm ermee.
  2. Maak de vulling: Kook de prei en de lente-uitjes in een klein laagje water in 6 tot 8 minuten gaar. Snijd intussen de tomaatjes in reepjes. Klop de eieren los met peper naar smaak. Giet de prei af en druk het overtollige water eruit. Schep de zongedroogde tomaatjes erdoor en laat het mengsel iets afkoelen. Roer het losgeklopte ei erdoor.
  3. Stel de quiche samen: Verdeel het preimengsel over de taartbodem en verkruimel de feta erboven. Bak degroententaart in ca. 25 minuten goudbruin en gaar. Snijd ze in punten en serveer warm.

www.becel.be



© Fiftyandme 2024