Recept: Smeuïge pompoentaart

Leestijd: 2 minuten

Afscheid in schoonheid van de winter met deze smeuïge pompoentaart! Comfortfood zonder een spoortje schuldgevoel…

life-magazine

INGREDIËNTEN

  • 1 pompoen (+- 500g, in blokjes gesneden)
  • 100 g magere kwark
  • 1 ui
  • 1 sjalotje
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 2 tl currypoeder
  • 0,5 tl gemalen komijn
  • 2,5 el Becel Original (vloeibaar) (25 g)
  • 115 speltbloem
  • 2 eieren
  • 50 ml halfvolle melk
  • 0,5 el geschaafde amandelen

BEREIDINGSWIJZE (VOOR 2 PORTIES)

  1. Maak eerst het deeg. Roer de kwark met 2 el van de Becel en een vleugje olijfolie door elkaar. Voeg de bloem en de oregano toe en kneed met koele hand tot een soepel deeg. Rol uit en bekleed een met bakpapier beklede vorm ermee. Verwarm de oven voor tot 180 °C.
  2. Pel en snijd de ui en de sjalot in ringetjes. Verhit de rest van de Becel in een pan en fruit de ui 5 minuten op een halfhoog vuur. Voeg de pompoen toe en bak 3 minuten op een hoog vuur mee. Schenk 150 ml water erbij en voeg het kerriepoeder, de komijn en peper naar smaak toe. Stoof de pompoen met de deksel op de pan in ca. 5 minuten gaar. Neem de deksel van de pan en laat zo nodig de rest van het vocht inkoken. Schep de pompoen op een groot bord en laat het afkoelen tot lauwwarm.
  3. Klop de eieren met de melk en peper naar smaak los. Schep het eimengsel met de pompoen door elkaar en verdeel het over de bodem van de vorm. Strooi het amandelschaafsel erover. Bak de taart in de voorverwarmde oven in ca. 35 minuten gaar. Snijd de pompoentaart in punten. Bestrooi als garnering eventueel met rucola.

www.becel.be



© Fiftyandme 2024