Leestijd: < 1 minuut
INGREDIËNTEN (voor 2 personen)
- 75 g gedroogd fruit (abrikoos, vijg, dadel, rozijn, …)
- 150 g winterwortel
- 150 g courgette
- 1 ui
- 150 g kipfilet
- 3 el Becel Original (vloeibaar) (30 g)
- 0,5 el shoarmakruiden
- 0,5 el kippenbouillonblokje
- 150 g couscous
- 15 g verse koriander, fijngehakt
BEREIDINGSWIJZE
- Wel de gedroogde vruchten 10 minuten in lauw water en giet het af.
- Schil en snijd de groenten in stukken. Snijd de kipfilet in 6 stukken.
- Breng 600 ml water met de shoarmakruiden en het halve kippenbouillonblokje aan de kook. Voeg de wortel en de gedroogde vruchten toe en kook 5 minuten. Verwarm ondertussen anderhalve eetlepel Becel Original in een koekenpan en bak hierin de kipfilet en ui 3 minuten. Voeg de kip met ui aan de bouillon en wortel toe en laat op een matig vuur 8 minuten garen. Schep dan ook de courgette erdoor en laat alles in ca. 6 minuten gaar worden.
- Bereid in de tussentijd de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer er op het laatst anderhalve eetlepel Becel Original door.
- Verdeel de couscous over 2 diepe borden en schep de groenten, vruchten en kip met wat bouillon over de couscous. Bestrooi met koriander.