tajine

Recept: Tajine met kip en gedroogde vruchten

Leestijd: < 1 minuut

INGREDIËNTEN (voor 2 personen)

  • 75 g gedroogd fruit (abrikoos, vijg, dadel, rozijn, …)
  • 150 g winterwortel
  • 150 g courgette
  • 1 ui
  • 150 g kipfilet
  • 3 el Becel Original (vloeibaar) (30 g)
  • 0,5 el shoarmakruiden
  • 0,5 el kippenbouillonblokje
  • 150 g couscous
  • 15 g verse koriander, fijngehakt

BEREIDINGSWIJZE

  1. Wel de gedroogde vruchten 10 minuten in lauw water en giet het af.
  2. Schil en snijd de groenten in stukken. Snijd de kipfilet in 6 stukken.
  3. Breng 600 ml water met de shoarmakruiden en het halve kippenbouillonblokje aan de kook. Voeg de wortel en de gedroogde vruchten toe en kook 5 minuten. Verwarm ondertussen anderhalve eetlepel Becel Original in een koekenpan en bak hierin de kipfilet en ui 3 minuten. Voeg de kip met ui aan de bouillon en wortel toe en laat op een matig vuur 8 minuten garen. Schep dan ook de courgette erdoor en laat alles in ca. 6 minuten gaar worden.
  4. Bereid in de tussentijd de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer er op het laatst anderhalve eetlepel Becel Original door.
  5. Verdeel de couscous over 2 diepe borden en schep de groenten, vruchten en kip met wat bouillon over de couscous. Bestrooi met koriander.

becel.be



© Fiftyandme 2024