wijn in belgie wijnbars filip salmon

3 excellente bars om te genieten van een goed glas wijn

Leestijd: 3 minuten

Wat is er heerlijker dan de tijd te laten voorbijglijden in het gezelschap van goede vrienden en met een excellent glas wijn?! Wij selecteerden drie verrassende wijnbars uit het prachtige nieuwe boek “Wijn in België”.

Filip Salmon ging als groot wijnliefhebber samen met een wijnjury van meer dan twintig personen op zoek naar de Belgische wijnadresjes die u niet mag missen. Hij verzamelde de beste tips in de wijnbijbel Wijn in België en vertelt meteen het verhaal erachter.

Maak kennis met alle facetten van onze wijncultuur:

  • Van de beste restaurants en wijnbars, over supermarkten en speciaalzaken tot Belgische wijnboeren in binnen- en buitenland.
  • Van de leukste wijnblogs tot de origineelste opleidingen en meest inspirerende verenigingen.
  • Van heerlijke wijnen degusteren tot wijn kopen en wijn verbouwen

In Wijn in België vindt u meer dan 200 tips om wijn ten volle te beleven. Want letterlijk in elke hoek van ons land schuilen prachtige wijnadresjes en vind je doorgewinterde wijnliefhebbers die met volle toewijding hun passie delen als sommelier, als wijnverkoper, als wijnlesgever, als wijngids – en nog zoveel meer. Niet zelden gooiden ze hun leven daarvoor om en startten ze een compleet nieuwe carrière. Ook het verhaal van de mensen achter de vele fantastische wijnplekken, leest u in dit boek.

Wijn in België, Genieten Ontdekken Proeven Beleven, Filip Salmon (Davidsfonds Uitgeverij), 45 €

1. Etampé (Antwerpen)

etappe wijnbars-life-magazine

Een parel op het hippe eilandje in Antwerpen. De jonge Jonas Lootens inspireerde zich op een kleine wijnzaak in New York voor de inrichting van zijn wijnbar. Met de houten en gouden accenten is het hier niet alleen de wijn die in de smaak valt!

Met een kurkrecht van 10 euro kan je hier van de 140 verschillende flessen wijn proeven. Per glas is er keuze uit een tiental wijnen, van 5 tot 8 euro per glas. “Duurder ga ik niet, want zelf vind ik meer dan 10 euro gewoon teveel voor een glas”, zegt Jonas Lootens. En laat dat bordje Italiaanse fingerfood erbij ook smaken!

Etampé, Sint-Aldegondiskaai 42, 2000 Antwerpen, www.etampe.be


© Fiftyandme 2022