3 excellente bars om te genieten van een goed glas wijn

Leestijd: 3 minuten

2. Wine in the City (Brussel)

wijnbars brussel wine in the city filip salmon

Wine in the City, dat is tegelijk een wijnbar, een wijnrestaurant en een wijnwinkel. De tapas die hier aanvankelijk bij de wijn werden geserveerd, groeiden met de tijd uit tot gastronomische gerechten die een Bib Gourmand van Michelin kregen. Wijn en spijs op topniveau dus.

Als u een fles gaat kopen, bent u waarschijnlijk op zoek naar een wijntje dat perfect past bij het gerecht dat u gaat klaarmaken. Daarom is de winkel ook ingericht met rekken met de namen ‘rood vlees’, ‘kazen’, ‘wereldkeuken’, enzovoort. Praktisch!

Wine in the City, Prinses Astridplein 34, 1090 Brussel (Jette), www.wineinthecity.be

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

3. ONA (Gent)

ona gent wijnbars filip salmon

Het jonge koppel Ona Rombaut en Arne Braeckman heeft een heel andere achtergrond dan horeca, maar de liefde voor wijn was té groot om zomaar aan voorbij te gaan. Biowijnen zijn een must voor hen. “We wilden een wijnbar zoals in Parijs of Italië”, vertelt Arne aan Filip Salmon in het boek. “Met de laagdrempeligheid van een café waar je een goed glas kunt drinken in een gezellig kader, met eenvoudige hapjes erbij. Daarnaast besloten we om wijn met een boodschap te brengen: authentieke Europese wijnen van kleine wijnboeren met een grote passie voor hun vak.”

Vlij je neer in het stijlvolle interieur met marmeren vloer en laat zeker een berichtje achter op de fles die je net soldaat maakte: daar maakt ONA een heus gastenboek in de vorm van een flessenmuur van!

ONA, Nederkouter 71, 9000 Gent, www.ona.gent

Nog meer zin in wijn? Ontdek ook deze nieuwe reisgidsen voor de Champagne en de Bourgogne met de beste adressen en toeristische tips:

Meer dan 200 champagneadresjes, Peter Doomen – champagneambassadeur van België (Davidsfonds uitgeverij), 19,99€.

Ontdek Bourgogne! Wijn Gastronomie Natuur, Gido Van Imschoot en Ronny Debaere (Davidsfonds Uitgeverij), 29,99€.


© Fiftyandme 2021