De wijnbeurs van Eric Boschman

Leestijd: 3 minuten

Liefhebbers van lekkere wijnen wrijven zich in de handen, want dit is het seizoen van de wijnbeurzen. Onze expert Eric Boschman suggereert nu al enkele leuke parels die u in de supermarkten en bij de cavisten kunt vinden.

Cuvée Le Noble (Blanc de noirs brut)

Traditionele methode 100% Belgisch – Druif: 100% Regent – België Van een leuke verrassing gesproken! Deze brut op basis van een interspecifieke druivensoort van onze bodem is bijna een revelatie. De lichtrozige jurk roept herinneringen op aan de cuvées OEil de Perdrix. De lichte pittigheid in de neus doet ook denken aan sommige bekende Italiaanse wijnen. Wat de mond betreft: laat u niet afschrikken door de jodiumachtige frisheid, want het is hij die voor de lengte zorgt. Carrefour Market – € 16,80 excl. promoties – 16/20

Pazo das Bruxas 2015 by Family Torres Appellation Rias Baixas

Druif: 100% Albariño – Spanje De Albariño is een van de relatief nieuwe druivenrassen in de ogen van de verbruiker en onderschrijft mee de trend naar levendige en strakke wijnen met een uitbundige frisheid. Deze appellation ligt in het noordwesten van Spanje, vlakbij de Atlantische Oceaan. Dit verklaart meteen ook de knapperige, knappende, krokante en luchtige smaak. Perfect bij het aperitief als omkadering van een paar oesters of kaviaar. Hij maakt klein en groot blij en dat de hele winter lang, in afwachting van de terugkeer van de lente. Delhaize – € 10,19 – 17/20.

Pazo das Bruxas 2015 by Family Torres Appellation Rias Baixas


© Fiftyandme 2022