activiteiten zomer belgië

Zomerse activiteiten voor de tweede helft van de zomer in België 2022

Zin om iets te ondernemen in de tweede helft van de zomer? We hebben genoeg leuke suggesties doorheen heel België.

Leestijd: 3 minuten

Durbuy

Durbuy Music: intieme livesessies van opkomend muziektalent in hartje Ardennen

Op een boogscheut van het oude centrum van Durbuy, vind je Durbuy Music. Een professionele en moderne muziekstudio in een omgebouwde seventies-villa. Tijdens de zomermaanden worden er elke zondagnamiddag intieme livesessies in de natuur georganiseerd. Als toeschouwer geniet je dan van de live muziek van jonge, Belgische artiesten. Dat doe je trouwens mét een draadloze koptelefoon – zo worden de bevers en andere dieren in de buurt niet gestoord.

Tickets voor de ‘Durbuy Nature Sessions’ kosten tien euro en koop je via www.durbuymusic.com

Achouffe

12, 13 & 14 augustus
Joyeux anniversaire! Chouffe viert feest

In het groene hartje van de Ardennen ligt Brasserie d’Achouffe. De omgeving doet dromen,  maar het ontstaan van de brouwerij is een droom die werkelijkheid werd voor twee ambitieuze Belgen. In augustus mag de brouwerij 40 kaarsjes uitblazen. Naast een gelimiteerd verjaardagsbier staan er ook heel wat activiteiten en feestelijkheden op de planning, waaronder La Grande Choufferie: een gratis en heus zomerfeest vol muziek en leuke activiteiten.

Meer info op www.chouffe.com

Leopoldsburg

26 augustus
Meekwelen met Gene Thomas en Jelle Cleymans tijdens Buitenbeenpop

Na twee digitale edities is het eindelijk weer zover: op vrijdag 26 augustus vindt in hartje Leopoldsburg het openluchtfestival Buitenbeenpop plaats. Dat festival is aangepast aan de specifieke behoeften en wensen van personen met een beperking – zo is er onder andere een rolstoelpad van 6000 meter lang, een snoezelruimte, tolken en audiodescriptie – maar uiteraard is iedereen méér dan welkom om mee te vieren. Op het podium tijdens deze 23ste editie heel wat Vlaamse topartiesten als onder andere Barbara Dex, Gene Thomas, Wim Soutaer en ‘peter’ Jelle Cleymans.

Meer informatie vind je op www.buitenbeenpop.be

Antwerpen

Een bruisende zomer bij Stadsbrouwerij De Koninck

Het is – zoals gewoonlijk – een gezellige drukte bij Stadsbrouwerij De Koninck. Drink eens een ‘Extra Spicy Lost In Spice’ op het terras. Da’s het zomerbier van De Koninck mét een shotje Lemon Hard hot sauce van Swet BXL. Op zaterdag haal je een picknickmand vol lekkers op en op zondag kan je er bierbrunchen. Intussen pakken chocolatier Jitsk en Kaasaffineurs Van Tricht de verhuisdozen in – géén zorgen, da’s alleen maar goed nieuws: de twee Smaakmakers breiden uit en hun ateliers en opslagruimte werd ietwat te klein. De buren van de brouwerij mochten trouwens een nieuwe Smaakmaker verwelkomen: Repasse. Twee piepjonge ondernemers, Davey Van Lierop en Loewy Claeys, serveren in hun restaurant klassiekers op je bord. Een bezoekje aan de brouwerijsite is niet compleet zonder deel te nemen aan de interactieve brouwerijtour. Die blijft uiteraard open tijdens de zomervakantie..

Alle activiteiten en meer info op www.dekoninck.be

Holsbeek (Kasteel Van Horst)

Van 27 juni tot 4 september
Samen met Ridder Muis op zoek naar de kleren van Koning

Eerst zorgde een zeebries in Oostende ervoor dat de kledingstukken van Koning van de wasdraad vielen. Nu raakte de waslijn tussen de kantelen van het kasteel van Horst los. En dus durft Koning niet uit bad. Hij roept de hulp in van Ridder Muis én heel wat kleine hulpridders om op zoek te gaan naar zijn kleren tijdens een heuse doe-expo. Van 27 juni tot 4 september wordt het Kasteel van Horst in de Hagelandse heuvels omgetoverd tot een heuse Ridderschool. ‘De Grote Ridder Muis Doe-expo’ is een interactieve tentoonstelling gebaseerd op de populaire gelijknamige tv-serie op Ketnet. Ridder Muis en de andere personages nemen de kinderen tijdens hun bezoek mee in hun maffe, middeleeuwse wereld.

Meer info en tickets vind je hier: https://riddermuisexpo.be/

Knokke

Onder de activiteiten in de zomer van België valt natuurlijk De Nacht Van Het Zoute op 5 augustus 2022, met doorheen de stad een braderie en talloze evenementen, maar ook kun je in Knokke de hele zomer nog vertoeven in de strandbars of te slenteren door de winkelstraten. Julia June (locatie: A. Bréartstraat 16) is een van onze favoriete winkels in Knokke. De winkel aan de boulevard is klein, maar binnen vind je er klassieke items die je het hele jaar nog zal dragen. Of breng een bezoek aan TwentyTwo (Albertplein 22), een pop-up waar je veel Belgische labels kunt ontdekken, onder meer de knitwear van Cesar Casier, badpakken van Alex Antwerp, juwelen van Billion Avenue, supplementen van Insentials, de high-tech serums van Routinely, de tassen van Octocony en meer. Chef Sofie Dumont stelde bij TwentyTwo een menu samen met originele gerechten. Vergeet tot slot Maison Natan (Kustlaan 150) niet, waar je een boutique bewondert maar ook een signature suite waar je hier meer over leest, en Salima Thakker (Kustlaan 54). Bij de laatste vind je een samenwerking tussen de Antwerpse juweelontwerpster Salima Thakker en Brusselse modeontwerpster Feliae die een unieke capsulecollectie presenteren van handgemaakte sjaals voorzien van een bijpassend juweel.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2024