bodypump training

Waarom bodypump de ultieme training is om af te slanken

Bodypump belooft een afgeslankt lichaam, zonder een opgeblazen gevoel. Deze training is zeer populair bij de clubleden van fitnesscentrum Aspria in België. En misschien ook wel bij jou?

Leestijd: 2 minuten

Het combineren van cardio en versterking in één training is waar bodypump om draait. De training is een full body workout met muziek. De reeks intensieve oefeningen vergroot en verstevigt de spiermassa, verbetert de gezondheid van de botten, vormt je figuur in een recordtijd en omvat een cardiotraining om de conditie te verbeteren.

Bodypump: het principe van herhaling

Het principe van het trainingsprogramma is eenvoudig en doeltreffend: in een sessie van slechts 45 of 55 minuten worden verschillende spiergroepen aangesproken (billen, dijen, borst, biceps, triceps, schouders, rug, buikspieren) door specifieke choreografieën. Het tempo van zorgvuldig gekozen muziek stuurt deze training. Om de drie maanden wordt wereldwijd een nieuwe editie uitgebracht. Ook is dit de tijd die het lichaam ook nodig heeft om op een programma te reageren.

De structuur is altijd hetzelfde, wat belangrijk is voor de harmonie van het lichaam en de les,” benadrukt Caroline Lesecq, Studio Supervisor bij Aspria, “we werken met lichte belastingen aan het spieruithoudingsvermogen om zo het lichaam te verstevigen”. Het is door het hoge aantal herhalingen (tussen 1000 en 1200 herhalingen per les!) met lichte tot middelzware gewichten, dat de bodypump-les een complete lichaamstraining biedt. “De cursus werkt met het principe van het ‘REP-effect‘, dat wil zeggen veel herhalingen, in combinatie met het tempo van de muziek, om de inspanningen van de spier te variëren. Door de oefeningen veelvuldig te herhalen met een redelijke belasting, zullen de spieren zich versterken zonder dat het volume toeneemt”, legt Caroline Lesecq uit.

Efficiëntie uitdrukken

Het is dus niet nodig om zwaar te belasten om af te slanken en calorieën te verbranden! De resultaten zijn al zichtbaar door een maand lang twee keer per week naar de bodypump training te gaan. Begin hier met gewichten van 1 kg, voordat u de belasting geleidelijk verhoogt. Wees bereid om na je eerste les als beginner last te hebben van spierpijn. Je zult de effectiviteit van de oefening zeker voelen omdat je lichaam erop reageert. “De eerste keer zul je overal pijn hebben. Dat is normaal! Laat u niet demotiveren door de eerste paar pijntjes”, waarschuwt Caroline Lesecq.

Naarmate de sessies vorderen, verdwijnen de ideeën en angsten van een uur les met een stang vol gewichten. De motivatie van de groep, de toename van het uithoudingsvermogen en de doeltreffendheid van de les maken het allemaal waard.

Bekijk hier het groepslesrooster van het fitness centrum en schrijf je snel in voor de volgende bodypump-les!

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2023