AquaCircuit CrossFit

Een nieuwe sport in het zwembad: ken je AquaCircuit al?

Vergeet alles wat je dacht te weten over groepslessen in het zwembad. Aspria laat je de vreugde en voordelen van sporten in het water (her)ontdekken met een uniek concept: AquaCircuit. Deze vorm van aquatisch CrossFit staat bekend als een van de nieuwe sporttrends om in de gaten te houden in de komende jaren. En ja, ook jij kunt het nu uitproberen.

Leestijd: 2 minuten

Wat is de AquaCircuit?

Veel meer dan gewoon een les, maakt dit uitgebreide en dynamische trainingsprogramma volledig gebruik van de natuurlijke weerstand van het water om effectief aan je spiergroepen te werken en je cardiovasculaire systeem te testen, terwijl het de impact op je gewrichten vermindert.

Deelnemers worden in kleine groepen verdeeld, begeleid door trainers die hen door een reeks gevarieerde werkstations leiden, waarbij gebruik wordt gemaakt van geavanceerde apparatuur die speciaal voor het water is ontworpen. Of je nu een doorgewinterde sporter bent of gewoon op zoek bent om fit te worden, AquaCircuit is geschikt voor iedereen.

Wat maakt het uniek?

Het grote innovatieve aspect van deze benadering ligt in de nadruk op trainingsintensiteit, terwijl het toch betaalbaar blijft voor iedereen. Je kunt jezelf op je eigen tempo uitdagen, je grenzen verleggen en snel resultaten behalen. De AquaCircuit biedt je een unieke ervaring waarbij het water je trainingspartner wordt, waardoor je soepelere, krachtigere en effectievere bewegingen kunt maken.

Hoe werkt het in de praktijk?

AquaCircuit-sessies beginnen met een warming-up om je lichaam voor te bereiden op de inspanning. Daarna begin je aan een intense intervaltraining volgens het tabata-principe (40 seconden inspanning en 20 seconden rust), waarbij alle spieren in je lichaam worden gestimuleerd.

Elke groep van maximaal 4 personen krijgt een specifieke station toegewezen voor 3 tot 4 minuten: AquaBike, aquatische loopband, trampoline, step of zelfs boksen (bokszak en speciale handschoenen). De coach legt aan iedereen de specifieke bewegingen uit en start dan de muziek. Aan jou de taak om jezelf te overtreffen tijdens de 40 seconden van inspanning! Het doel is om alles te geven vóór de 20 seconden rust. Dit patroon wordt 3 keer herhaald en aan het einde van de muziek kan elke groep van workshop wisselen en met hernieuwde energie doorgaan.

Elke sessie wordt afgesloten met een rustige cooldown, inclusief stretchoefeningen en welverdiende ontspanning.

De voordelen

Er zijn voordelen te over van sporten in het water. Naast het versterken van je spieren en het verbeteren van je cardiovasculaire capaciteit, profiteer je van verhoogde weerstand zonder stress op je gewrichten. Water biedt ook een gevoel van lichtheid en drijfvermogen, wat het risico op blessures vermindert en herstel bevordert.

Voor Nicole Mattez, coach bij Aspria, is tijdbesparing een van de vele voordelen van AquaCircuit: “45 minuten AquaCircuit staat gelijk aan 1 uur en 30 minuten droog trainen. Water verhoogt de trainingsintensiteit en de resultaten zijn snel zichtbaar.”

Dus waar wacht je nog op? Sluit je nu bij ons aan om AquaCircuit te ontdekken. Of je nu een uitlaatklep zoekt, je lichaam wilt versterken, je uithoudingsvermogen wilt vergroten of calorieën wilt verbranden, ons uitgebreide en innovatieve programma zal je helpen je doelen te bereiken.

AquaCircuit-lessen zijn beschikbaar bij Aspria Arts-Loi.

In Brussel vind je de ruimte die bij je welzijn past:

Royal La Rasante: een bosrijk domein aan de rand van de stad
Arts-Loi: een bruisende club midden in het hart van de stad
Avenue Louise: een stedelijk toevluchtsoord.


De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.


© Fiftyandme 2024