vitamine D

Boost je immuunsysteem met vitamine D

De winter komt op wollen sokken dichterbij. Tijd dus om ons natuurlijk afweersysteem te versterken. En daar is vitamine D ideaal voor!

Leestijd: 2 minuten

In de huidige context is preventie essentieel. In de eerste plaats is het natuurlijk belangrijk dat we gezond leven: een goede slaapkwaliteit, evenwichtige voeding en voldoende lichaamsbeweging of sport. Vitamine D zorgt voor de final touch.

Waarom vitamine D?

De voorbije jaren en tijdens de pandemie hebben diverse studies gewezen op de nuttige effecten van vitamine D*. Ten eerste stimuleert ze de synthese van antimicrobiële stoffen. Hierdoor krijgt onze eerste verdedigingslinie een boost. Maar ze regelt ook onze ontstekingsreactie, zodat een eventuele besmetting geen zware aanval uitlokt. Met andere woorden: je wordt dan misschien wel ziek, maar je hebt het niet zo zwaar te pakken.

Waar vinden we vitamine D?

Zonnestralen zijn uiteraard de belangrijkste bron van vitamine D. Meestal legt onze huid tijdens de zomer een voorraad vitamine D aan, zodat we de winter zonder zorgen doorkunnen. Toch kampt bijna 90% van de Belgen met een tekort aan vitamine D. En als je bedenkt hoe grijs en troosteloos de vorige zomer was… dan is een supplement de meest logische oplossing. Elke dag een kleine dosis voedingssupplement nemen schijnt beter te zijn dan af en toe een hoge dosis. Waarom? Een dagelijkse gematigde dosis verlaagt het risico op luchtweginfecties gevoelig. We weten dus wat ons te doen staat!

* Studie gepubliceerd in The Lancet Diabetes & Endocrinology, 2021

Vista-D3

Houd je vitamine D-gehalte op peil door elke dag een klein tabletje VISTA-D3 onder de tong te laten smelten. Deze wijze van toediening is uniek: het maakt een uitstekende absorptie van vitamine D mogelijk, zelfs bij mensen die lijden aan malabsorptie als gevolg van maag-darmproblemen.

Verkrijgbaar in verschillende doseringen, van 400 tot 3000 eenheden, aangepast aan elke leeftijd of situatie.

Vrij van suiker, synthetische zoetstoffen, gluten, lactose en kleurstoffen. Het is praktisch en betaalbaar (van 3 tot 8 € per maand), 100% Belgisch en te vinden in de apotheek. Voor een gezonde winter!

vitamine D

vistalife.be


© Fiftyandme 2024