Digiwellness

Een gezondheidsapp die je het leven makkelijker zal maken!

Leestijd: 2 minuten

De app Digiwellness is als een verpleegster in je broekzak. Superhandig voor vijftigplussers, want met de jaren neemt onze gezondheid een steeds belangrijkere plaats in in ons leven. Download de app op je telefoon en ze herinnert je aan behandelingen, vindt apotheken die open zijn, bestelt medicatie, …

Wie zocht er nog nooit naar de dichtstbijzijnde apotheek van wacht tijdens het weekend? Het is met die situatie in gedachten – en nog een heleboel andere die even stresserend zijn – dat Health & Technology et IDKLIC de app Digiwellness maakten. Je kan de app gratis downloaden op je telefoon en het is alsof je een ‘gezondheidssecretaresse’ op zak hebt, of van verpleegster die seniors bijstaat bij hun behandelingen.

Help, de apotheek is gesloten!

Hoe ouder we worden, hoe meer medische diensten we in de buurt willen hebben. In de kronkels die onze gezondheid en ons welzijn maakt, is het soms moeilijk om de weg te vinden. Digiwellness maakt je het leven makkelijker door de dichtstbijzijnde apotheek te lokaliseren en de openingsuren te checken. Op een feestdag stuurt de app je naar de dichtstbijzijnde apotheek van wacht. Bovendien kan Digiwellness een foto maken van een voorschrift en het doorsturen naar een apotheek die aangesloten is op het systeem. Zo hoef je niet meer te wachten tot de bereidingen van de apotheker klaar zijn of naar de apotheek te gaan voor een middel dat niet meer op voorraad is. De apotheker verwittigt je via het communicatiekanaal van dde app als je bestelling klaar is. Dankzij die ‘chat’ kan de apotheker voortdurend communiceren met de patiënt.

Maar dat is nog niet alles. Digiwellness kan ook een aantal gezondheidsparameters registeren die nuttig zijn om op zak te hebben: grootte, gewicht, BMI, maar vooral vaccins, de correctie van je bril of lenzen, gegevens van behandelende artsen, … Nuttige informatie wanneer je op de spoed belandt of in het buitenland verblijft.

lie-magazine-application-santé

Digiwellness biedt ook een kortingsdienst op maat aan: als je je inschrijft, kan je je gezondheidsadressen opgeven. Op die manier ontvang je regelmatig aanbiedingen van welzijnsproducten (vitamines, schoonheidsproducten, afslankingsproducten, …). Je ontvangt ze rechtstreeks op je smartphone in de app Digiwellness en krijgt je kortingen of voordeeltarieven bij de apotheek als je eenvoudigweg je telefoon toont.


© Fiftyandme 2023