calcium

Hoe belangrijk is calcium?

Volgens een recente studie van de Hoge Gezondheidsraad nemen volwassen Belgen een te beperkte hoeveelheid calcium op. Dat verhoogt de risico’s op osteoporose en breuken. Wat kan je daaraan doen?

Leestijd: 2 minuten

Vanaf een bepaalde leeftijd hebben we de neiging om minder calcium te consumeren dan vroeger. Waarom? Calcium wordt vaak aangebracht via melkproducten. Als we ouder worden, eten we daar beduidend minder van. Nochtans is calcium cruciaal voor een goede gezondheid. Een volwassene heeft 950 mg calcium per dag nodig, en vrouwen in de menopauze zelfs 1200 mg. Dat tekort aan calcium kan gevaarlijk worden omdat calcium osteoporose uitstelt (of anders uitgedrukt: de broosheid van de botstructuur) en dus ook het risico op breuken.

Om dit fenomeen tegen te gaan zijn voedingssupplementen heel nuttig. Met name de combinatie van calcium en vitamine D vult dat tekort goed aan.

Een studie van professor Bisschoff-Ferrari toont aan dat als alle personen die het risico op osteoporose lopen een supplement van calcium en vitamine D zouden nemen, er in heel Europa elk jaar een half miljoen breuken voorkomen zou kunnen worden.

Calcium en vitamine D zonder zwaar gevoel!

Op zoek naar een calcium-supplement zonder krijtssmaak, dat niet aan de tanden blijft plakken of dat niet zwaar op de maag ligt ? VISTA-Cal D is wat u zoekt: de perfecte combinatie van calcium met de juiste dosis vitamine D verwerkt in een omhulde sliktablet makkelijk te slikken en te verteren. Vista-Cal D is de perfecte aanvulling aan een evenwichtige voeding om gezonde botten en sterke spieren te behouden. De beste manier om van een goede mobiliteit langdurig te genieten. VISTA-Cal D is bij uw apotheker te koop.

Aanbevolen prijs 14,95 EUR voor 60 tabletten dus voor 2 maanden.

calcium

www.vistalife.be

Dit artikel kwam tot stand met de medewerking van Vista Life


© Fiftyandme 2024