botten sterk

Hou je botten sterk vanaf je 50e

Vanaf je 50e en bij het begin van de menopauze neemt de kwaliteit van het botweefsel af. Wat kun je doen om dit te voorkomen?

Leestijd: 2 minuten

De afbraak van botweefsel leidt tot een afname van de botdichtheid, waardoor de botten verzwakken en het risico op botbreuken en osteoporose toeneemt. Het is dus van essentieel belang te zorgen voor een voldoende inname van calcium en vitamine D, aangezien de twee elkaar aanvullen.

Hoe houd je je botten sterk?

De sleutel is calcium, dat voor de stevigheid van de botten zorgt, in combinatie met vitamine D, dat essentieel is voor de goede opname ervan door het lichaam. Vitamine D speelt ook een belangrijke rol bij de goede werking van het immuunsysteem.

Vanaf de menopauze stijgt de noodzakelijke calciuminname tot 1200 mg per dag. Om deze dosis te bereiken, beginnen we met de consumptie van zuivelproducten (vooral gefermenteerde), de rijkste bron van calcium. De eiwitten die ze bevatten zijn ook belangrijk voor het botweefsel.

Het is echter moeilijk om de 1200 mg per dag te bereiken door alleen op voedsel te vertrouwen. Temeer omdat we daar bij het ouder worden steeds minder van consumeren en dan hebben we het niet eens over lactose-intolerante mensen of veganisten. De oplossing? Voedingssupplementen. Een supplement van 500 mg is in de meeste gevallen voldoende. Wat vitamine D betreft, is het nemen van supplementen de enige manier om een voldoende niveau te bereiken.

Een verwittigd man/vrouw is er twee waard.

Calcium en vitamine D zonder zwaar gevoel!

VISTA-Cal D is een calcium-supplement zonder krijtssmaak, dat niet aan de tanden blijft plakken of dat niet zwaar op de maag ligt. Het is de perfecte combinatie van calcium met de juiste dosis vitamine D verwerkt in een omhulde sliktablet makkelijk te slikken en te verteren. Vista-Cal D is de perfecte aanvulling aan een evenwichtige voeding om gezonde botten en sterke spieren te behouden.

VISTA-Cal D is bij uw apotheker te koop. Aanbevolen prijs 15,95 EUR voor 60 tabletten dus voor 2 maanden.

botten sterk

Meer info hier. 


© Fiftyandme 2024