moederdag op afstand

Moederdag op afstand vieren: zo kun je haar toch verrassen

Op 9 mei is het zover, dan is het weer tijd om je moeder (of degene die deze rol op zich heeft genomen) in het zonnetje te zetten, of natuurlijk zélf in het zonnetje gezet te worden. Maar hoe pak je dat aan in tijden van corona en je de social distance wil respecteren? Awel, zo:

Leestijd: 2 minuten

1. Haal herinneringen op

Grote kans dat jullie beiden een doos met foto’s van vroeger hebben liggen. Dat leent zich perfect voor een virtueel moment om herinneringen ophalen: ga elk aan jullie eigen keukentafel zitten en zet al videobellend jullie laptop of iPad aan. Laat elkaar grappige, gênante en familiefoto’s zien; een nostalgisch gevoel gegarandeerd.

2. Organiseer een social distance brunch

Moederdag = brunchen. Dit jaar kunnen jullie misschien niet samen rond de tafel, maar gelukkig kan dat ook prima op afstand. Haal alle ingrediënten die je nodig hebt in huis en serveer het simpelweg vanop een afstandje.

3. Aan de bak

Wil je iets meer moeite in je cadeau steken en iets persoonlijks geven aan jouw eigen moeder? Bak dan een mooie taart of iets anders lekkers en zet dit voor haar deur neer. Zo geef je iets tastbaars, maar toch ook weer niet.

4. Laat een ontbijt bezorgen

Een ontbijtje op bed gaat in tijden van corona al helemaal lastig. Dat is toch wel hét klassieke moederdagcadeau, niet? Zelf een ontbijt op bed brengen gaat lastig, maar je kunt er wel eentje bij haar laten bezorgen. Online vind je speciale ontbijtjes die je bij je moeder thuis kunt laten bezorgen. Of zet het natuurlijk zelf voor de deur neer.

Lees ook
Samenwerken als moeder en dochter: Karen (48) en Louise (20) runnen een knitwear label >

5. Doe een virtuele wijnproeverij

Haal beiden de  flessen wijn in huis en organiseer vanop een afstandje zelf een wijnproeverij. Terwijl jullie enkele glaasjes wijn proeven, kunnen jullie herinneringen ophalen van vroeger. En met een kaasplankje is zoiets vaak nét even leuker.

6. Stuur bloemen of praliné’s

Nog van die klassiek moederdagcadeau’s zijn praliné’s en bloemen. En ook dat kan perfect op social distance. Laat een bloemetje (bijvoorbeeld dit mooie boeket) bij je moeder thuis bezorgen of zet het voor de deur. Wat chocolade erbij en Moederdag doet vast niet onder aan andere jaren.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2021