omega-3

Omega 3: essentieel voor gezond ouder worden

Om gezond ouder te worden moet je zowel geestelijk als lichamelijk fit blijven. Hiervoor moet je voldoende essentiële voedingsmiddelen innemen, waaronder omega 3-vetzuren.

Leestijd: 2 minuten

Onmisbare bouwstenen

Omega 3-vetzuren zitten in alle celmembranen in ons lichaam. Het zijn belangrijke bouwstenen, onmisbaar voor een goede celwerking, meer bepaald in de hersenen. Voor een goede ontwikkeling van de hersenen heb je een voldoende inname van omega 3 nodig (zowel tijdens de zwangerschap als in de rest van je leven).

Te weinig omega 3 kan leiden tot een matige algemene chronische ontsteking. Dit merk je niet, maar het verhoogt het risico op hart- en vaatziekten. Volgens een recente studie* is een tekort aan omega 3 zelfs even schadelijk voor de gezondheid als roken.

Voldoende omega 3 in het lichaam vermindert het risico op een hoge bloeddruk en overlijden. Het heeft een positief effect op het geheugen bij ouderen en het kan helpen bij lichte of matige depressies alsook in de vroege stadia van de ziekte van Alzheimer.

Vette vis en algen

Omdat ons lichaam zelf geen omega 3-vetzuren aanmaakt, moeten we ze uit onze voeding halen. Helaas komen ze, in hun actieve vorm, enkel voor in vette vis en in algen. Geen wonder dat 90% van de Belgen een tekort aan omega 3 heeft! Om dit te verhelpen kan je omega 3-vetzuren innemen als voedingssupplement: 1 g actieve omega 3 (EPA + DHA) per dag. Dit zou in België meer dan 7000 cardiovasculaire problemen bij 55-plussers kunnen voorkomen.**

* Mc Burney 2021 – studie uitgevoerd over 11 jaar bij 2240 personen

** Frost & Sullivan, 2016

Vista-Omega 3, een oplossing voor tekortkomingen

Vista-Omega 3 is een hoogwaardig voedingssupplement samengesteld uit omega-3-vetzuren van mariene oorsprong. Elke capsule levert 1 gram omega-3 in zijn actieve vormen EPA en DHA.
Dit is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van The American Heart League. Vista-Omega-3 biedt dit supplement aan in gezuiverde, goed verteerbare vorm van farmaceutische kwaliteit, in slechts één capsule per dag. Verkrijgbaar in de apotheek.

omega 3

Meer info op vistalife.be


© Fiftyandme 2023