oog yoga

Oog yoga: probeer eens de Bates methode om helder te zien

“We vermoeien onze ogen met veel schermen…” zegt Fabienne Weynant. Voor het behoud van de gezondheid van onze ogen heeft zij zich gespecialiseerd in oogyoga, een soort ooggymnastiek die eenvoudige en doeltreffende technieken samenbrengt om verschillende oogproblemen te corrigeren en/of te verlichten.

Leestijd: < 1 minuut

We spraken Fabienne Weynant over oog yoga…

Wat is je achtergrond?

Fabienne: Nadat ik sinds mijn 21ste aan ernstige oogproblemen leed, heb ik geëxperimenteerd met allerlei technieken om mijn gezichtsvermogen te verbeteren en te voorkomen dat mijn ziekte erger zou worden. Ik probeerde oog yoga en het was als een openbaring. Hoe meer ik aan oog yoga deed, hoe beter mijn ogen werden. Beetje bij beetje leidde mijn levensweg ertoe dat ik deze ervaring wilde overdragen. Na een carrière van 20 jaar als vertaler, besloot ik op 50-jarige leeftijd om van mijn passie voor yoga mijn beroep te maken. Ik trainde met de beste meesters (en ik train nog steeds). Het was geen gemakkelijke keuze, maar dat is niets vergeleken met het plezier om mensen te helpen die het echt nodig hebben.

Is het echt mogelijk om ogen te helpen door middel van oog yoga?

Ja, dat is het. Of je nu je ogen wilt ontlasten van de stress die alle beeldschermen oproepen, of je de dioptrie van je bril wilt verminderen om je zicht te stabiliseren. Of misschien je een aanzienlijk verlies van gezichtsvermogen beter wilt accepteren of dat je uit een burn out wilt komen… De oog yoga-methode om helder te zien is in al deze gevallen geknipt.

Maar ik blijf erbij, het “geneest” niet, het begeleidt, en het mag geen medische opvolging vervangen. Oog yoga is echt nuttig omdat we oefeningen leren die we bijvoorbeeld thuis kunnen reproduceren. Het stabiliseert niet alleen je gezichtsvermogen en dioptrie, maar zorgt ook voor een betere nachtrust omdat je ogen minder vermoeid zijn… en je hoofd ook!

Ga voor meer informatie naar www.artdevoir-asso.fr
www.wowocommunitysommet.com

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2021