Minder last van allergieën dankzij vitamine D

Leestijd: 2 minuten

Waar vind je vitamine D ?

De grootste bron van vitamine D is de zon. Onder impuls van de zonnestralen op de huid gaat ons lichaam het op een natuurlijke manier aanmaken. Probleem is wel dat het lichaam te weinig vitamine D kan aanmaken omdat er onvoldoende zon is in België en de stralen onvoldoende krachtig zijn.

In de voeding vind je vitamine D in vette vis: levertraan, gerookte haring, makreel, sardines, ansjovis… Maar de dagelijkse opname van vitamine D via onze westerse voeding is onvoldoende om onze behoeften aan vitamine D te dekken. Het is dus aanbevolen om onze voeding aan te vullen met een vitamine D voedingssupplement. Vraag uw apotheker of arts om advies voor wat betreft de keuze en de dosering.

Het gebrek aan zon in ons land en de te lage aanvoer via de voeding zorgen ervoor dat wij te weinig vitamine D hebben. Voor een optimale aanvoer wordt aangeraden om dagelijks een vitamine D voedingssupplement te nemen.

Vitamine D: oké, maar welke dosis ?

Omdat de bevolking steeds meer met een tekort aan vitamine D kampt, is de dagelijkse dosis vitamine D naar boven bijgesteld: 400 IE/dag (IE = Internationale Eenheden) voor kinderen vanaf de geboorte, 600 IE/dag voor tieners en volwassenen; 800 IE/dag voor zwangere vrouwen en 60-plussers.


 

 


© Fiftyandme 2024