Bisque van garnalen
Ingrediënten voor 4 personen
– 200 g koppen en pantsers van garnalen
– 750 ml visfumet
– 1 stengel selder
– 1 wortel
– 1 ui
– 1 teentje look
– 1 1 blaadje laurier en tijm
– 200g gepelde tomaten
– 1 eetlepel boter
– 125 ml droge witte wijn
– 25 ml cognac
– peper
– gehakte peterselie
– 4 eetlepels room
– 8 sneetjes wit brood
– 60 g Becel Gold
– knoflookpoeder, fleur de sel
Bereiding
– Pel de ui, schil de wortel, was de selder en hak ze fijn.
– Stoof de ui met de look en de boter op een zacht vuur zonder ze te laten verkleuren.
– Voeg de fijngesneden selder en wortel erbij, samen met de koppen en pantsers van de garnalen, de laurier, de tijm en bak nog 3 minuten.
– Voeg de visfumet, de witte wijn, de cognac en de gepelde tomaten toe. Laat 20 minuten koken
– Meng ondertussen de Becel Gold met een halve koffielepel look, 5 draaien van de pepermolen en een mespuntje fleur de sel.
– Mix de soep en giet door een zeef.
– Breng indoen nodig op smaak met extra peper.
– Serveer de bisque met een eetlepel room en wat gehakte peterselie en geroosterd brood met de Becel Gold met lookpoeder.
www.becel.be