SUCCESSIEPLANNING: DIRE EENVOUDIGE EN GOEDKOPE OPLOSSINGEN

Leestijd: 4 minuten

Albert woont in Brussel en zijn patrimonium is 1.200.000 euro waard. Albert heeft 3 kinderen en 9 kleinkinderen. Wat is voor hem de beste oplossing: een erfenis van 400.000 euro voor elk van zijn 3 kinderen of 100.000 euro voor zijn 3 kinderen en zijn 9 kleinkinderen?

Bijgevolg: indien Albert zijn patrimonium aan zijn kinderen en kleinkinderen nalaat (in plaats van enkel aan zijn kinderen) dienen in totaal drie keer minder successierechten betaald te worden.

Capture d’écran 2015-03-17 à 14.11.37

***

Ter afsluiting: er zijn twee belangrijke hoekstenen voor wat betreft de organisatie van de erfopvolging: informatie inwinnen en anticiperen. U kunt op elke leeftijd en ongeacht de samenstelling van patrimonium actie ondernemen, ook enkel met betrekking tot bepaalde bezittingen. Op die manier kunt u uw patrimonium veiligstellen ten voordele van uw erfgenamen, maar ook uw partner beschermen en de goede verstandhouding in uw gezin verzekeren.

De te nemen maatregelen hangen af van uw gezinstoestand (echtgenoot, samenwonend of vrijgezel, meer- of minderjarige kinderen, enz.), uw patrimonium (woning, effectenportefeuille of spaarrekeningen, bedrijf, enz.) en uw persoonlijke wensen.© Fiftyandme 2024