Wist u dat…?

Leestijd: 2 minuten

Gezinnen bijstaan in de moeilijkste momenten van hun leven: ziedaar de missie van Dela en dit al meer dan 75 jaar. Een gesprek met Marysia Kluppels.

Vanaf welke leeftijd zou u een eventuele uitvaartverzekering aanraden?

“Hoe sneller u de verzekeringsmaatschappij contacteert en de stortingen aanvat, des te lager ligt de maandelijkse bijdrage.

life-magazine

Op http://www.dela.be/nl/uitvaartverzekering/hoeveel-kost-een-uitvaart kunt u een simulatie doorvoeren en de kost van uw uitvaart berekenen. De grootte van dat bedrag wordt natuurlijk niet alleen bepaald door het kapitaal dat u voor uzelf wil verzekeren, maar ook door de leeftijd tot welke u de stortingen wil uitvoeren – bij DELA is tachtig jaar het maximum – en door uw leeftijd bij het ondertekenen van het verzekeringscontract. De meeste verzekerden kiezen ervoor om hun stortingen na hun vijfenzestigste levensjaar stop te zetten. De uitvaartkosten zijn natuurlijk voor de ganse levensduur verzekerd.”

Wat zijn de voordelen hiervan?

“De uitvaartverzekering regelt alle financiële en/of praktische aspecten van uw uitvaart, bij zoverre dat uw nabestaanden heel wat nodeloos gepieker bespaard blijft. Het gebeurt inderdaad wel vaker dat er na een overlijden binnen het gezin bepaalde conflicten rijzen omdat men het bijvoorbeeld niet eens is over de kosten van de uitvaart en/of over de bijdrage die iedereen hierbij moet leveren, over de keuze van de kist en de grafsteen, de rouwtafel, enz. Maar dit reikt ook verder dan enkel het financiële aspect van de uitvaart. De uitvaartverzekering berust op een concept: zorg dragen voor elkaar, anders gezegd ervoor zorgen dat de verantwoordelijkheden na de dood niet bij de nabestaanden komen te liggen. Het is een mooi gebaar.”

Wat dient men te bekijken en te controleren om er zeker van te zijn dat alles wel zal verlopen zoals voorzien?

life-magazine-soutien

“Bij de keuze van een verzekering is het belangrijk dat men goed kijkt wat er allemaal gedekt wordt door de polis, bijvoorbeeld met betrekking tot de kinderen, de begeleiding van de nabestaanden, enz. Zo voorziet het DELA Uitvaartzorgplan de tussenkomst van adviseurs voor de formaliteiten na de uitvaart. Zij staan de nabestaanden bij voor alle praktische en administratieve stappen die losstaan van de uitvaart. Als men ook dit aspect in rekenschap neemt, is de gestorte bijdrage zeer redelijk te noemen. Bij DELA stort de verzekerde trouwens over het algemeen minder premies dan wat de nabestaanden onder de vorm van kapitaal krijgen uitgekeerd. Het is evident dat wanneer het verzekerde bedrag hoger uitkomt dan het echte bedrag van de uitvaart, de verzekeraar het saldo terugbetaalt aan de begunstigden die in het contract staan beschreven.”



© Fiftyandme 2024