saint-malo

Saint-Malo : afvallen in een luxueus kader

Saint-Malo, Le Grand Hôtel des Thermes. Een majestueus gebouw op de grens tussen zee en zand. Het lijkt op het eerste zicht een prachtig vijfsterrenhotel in retrostijl. Maar het is veel meer dan dat. Het hotel is al jaar en dag een begrip in de wereld van wellness en thalassotherapie. Fitness, gezondheid, afslanken, mama & baby, … je kunt er kiezen uit een verrassende waaier van klassieke of iets pittigere arrangementen.

Leestijd: 3 minuten

Kuren op maat

In ons virtueel en vluchtig tijdperk is de aanraking van een manuele behandeling of een massage een geruststellende ervaring voor ons lichaam en onze geest. In het wellnesscentrum van het hotel kan je in alle vertrouwen een individueel en gepersonaliseerd programma samenstellen, helemaal op maat van jouw noden. Je krijgt er even de tijd om de aandacht helemaal op jezelf te richten. Je hoeft het uiteraard niet allemaal alleen te doen: wie die zalige momenten liever deelt, kan terecht in de duo-cabines. Voor gezinnen is een escapade naar Saint-Malo een uitgelezen moment om samen te zijn, te genieten van elkaars gezelschap en de soms ontwrichtende routine heel even achter je te laten. Voor de allerjongsten zijn er leuke animatieprogramma’s en ook de tieners worden in de watten gelegd met aangepaste activiteiten.

In het arrangement MER & POIDS FORME werk je intensief aan je lichaam en silhouet. Je geniet van schoonheids- en wellnessbehandelingen om je figuur te verstevigen, je krijgt voedingsadviezen en je wordt persoonlijk opgevolgd. “Een druk gezinsleven is soms moeilijk verenigbaar met afslanken en een gezonde levensstijl”, zegt Frédéric Derat-Carrière, voedingsdeskundige bij Les Thermes Marins de Saint-Malo. “Wij kiezen bewust niet voor een streng dieet. We willen dat je op een doeltreffende manier afvalt, door heel bewust en evenwichtig te eten en te werken aan je algemeen welzijn.” Tijdens voedingsateliers en tables d’hôtes krijg je van gerenommeerde chefs heerlijke evenwichtige maaltijden voorgeschoteld, waaruit je tips en ideeën kan halen om goede eetgewoonten te creëren.

“De aandacht zou vooral naar de smaak moeten gaan, en dat is meestal niet het geval in die populaire strenge diëten”, zegt Frédéric Derat-Carrière, voedingsdeskundige bij Les Thermes Marins de Saint-Malo.  

Ontmoeting met voedingsdeskundige Frédéric Derat-Carrière

Met welke vragen komen de hotelgasten bij je langs?

Ik zie zowel mannen als vrouwen die worstelen met hun gewicht en die hun voeding willen aanpassen. In België en Frankrijk kampt 50% van de bevolking met overgewicht. De WHO voorspelt tegen 2030 een stijging naar 65% voor België en 63% voor Frankrijk. Bij Les Thermes Marins houden we hier al dertig jaar rekening mee en bieden we aangepaste arrangementen om te werken aan dat gewicht.

Komen de gasten preventief of willen ze effectief afvallen?  

We zien beide: sommige gasten willen vermijden dat er met het ouder worden extra kilo’s bijkomen, anderen hebben gezondheidsproblemen door hun gewicht. Bijna iedereen gaat tegenwoordig bewuster om met dit thema. Een aangepaste voeding geeft meer energie en een betere gezondheid. En ook voor de planeet is het positief om minder industriële voedingsmiddelen te gebruiken.

Worden de gasten na het bezoek verder opgevolgd?

Ja, er wordt advies gegeven op basis van de lichaamsbouw en de fysieke conditie, zodat zij verder kunnen met een aangepast voedings- en bewegingsprogramma.

Jullie bieden de mogelijkheid om in vol pension te genieten van een wellnessarrangement. Wat is er inbegrepen en hoe dragen de maaltijden bij aan de gezondheid?

Het menu is evenwichtig en op maat van de gasten samengesteld, mét inbegrip van heerlijke nagerechten… en het staat allemaal in het teken van afslanken en evenwichtig eten. Dat is natuurlijk uitzonderlijk in een vijfsterrenhotel. Dankzij de samenwerking tussen de chef-kok, de banketbakker en onze voedingsdeskundige kunnen we dit mogelijk maken.

Welk advies geven jullie aan vijftigplussers en welke elementen zijn hierbij doorslaggevend? Houden jullie rekening met de algemene gezondheidstoestand van de bezoeker?

 Onze voedingsadviezen en andere tips worden inderdaad opgesteld op basis van de persoonlijke gegevens van de cliënt. We houden rekening met antecedenten, leefomgeving en psychologische factoren. Zo’n aanpak vraagt een zekere inzet, maar de tijd die je doorbrengt in het wellnesscentrum is heel gunstig om weer een gezond voedingspatroon op te starten.

De sfeer is gemoedelijk en het is fijn om op het strand een frisse neus te halen of te gaan sporten. Je kan ook de stad intrekken voor een ontspannende wandeling. Het is een ideale nieuwe start voor je lichaam, je voelt heel snel vooruitgang en je vertrekt met een overzichtelijk en haalbaar plan om af te vallen. In een luxueus – eenvoudig maar uniek – kader werk je op verschillende vlakken aan die nieuwe start. Genieten in stijl…

Meer info? www.thalasso-saintmalo.com

Met deze 10 TIPS van Patrice Dugué, chef-kok in de keukens van Le Grand Hôtel des Thermes de Saint-Malo kan een gezonde voeding tegelijk ook heerlijk lekker zijn.

  1. Geplette of gepureerde groenten zijn ideaal om een saus te binden. Ze zorgen voor een smeuïge textuur waardoor je geen boter of room meer hoeft te gebruiken.
  2. Gebruik enkel koolzaadolie of sesamolie, ze zijn rijk aan omega 3 en 6.
  3. Gebruik een hete pan met antiaanbaklaag om je ingrediënten eerst een goudbruine kleur te geven, en kook ze nadien beetgaar in de stoomkoker.
  4. Gebruik slechts een vijfde van de aangegeven hoeveelheid vetten en neem een halve eierdooier in plaats van een hele, zo beperk je de hoeveelheid triglyceriden.
  5. Gebruik het sap van citrusvruchten als alternatief voor azijn.
  6. Durf te verrassen met minder voor de hand liggende kruiden in sausjes.
  7. Een saus met plattekaas kan je acht dagen bewaren in de koelkast.
  8. Room kan je prima vervangen door sojaroom.
  9. Speel met kleuren en texturen: eten doe je ook met je ogen!
  10. Neem je tijd om te eten. Blijf minstens 20 minuten aan tafel zitten zodat je een verzadigd gevoel krijgt.


© Fiftyandme 2021