Thuis oud worden: dagelijkse hulpmiddelen voor onze ouders

Leestijd: 2 minuten

Willen uw ouders niks horen van rusthuizen en andere instellingen voor onze ouden van dagen? Thuis oud worden is de droom van veel mensen op leeftijd… CURA komt tegemoet aan die terechte wens en biedt gepersonaliseerde diensten aan. Van de aanpassing van de woning tot begeleiding en het beheer van het dagelijkse leven zowel nu als in de toekomst. Deze organisatie op mensenmaat is een echte opluchting voor families!

Een efficiënte, geruststellende en wettelijke assistentie

CURA biedt 5 diensten op maat om in alle sereniteit tegemoet te komen aan de noden van seniors die autonoom thuis willen blijven wonen.

Aanmaak van een levensdossier

Of hoe alle essentiële contacten in één enkel dossier te bewaren! Het medische corps, advocaten, notarissen, financiële instellingen, de naaste familie, enz… Dit kleine gepersonaliseerde adresboekje zal ontzettend nuttig zijn om u snel en efficiënt te helpen wanneer het nodig is.

Hulp bij administratie

Life-Magazine

CURA verzekert de opvolging van de facturen (vervaldagen, domiciliëringen) en andere administratieve diensten (adreswijziging, plannen van reizen, investeringsbeslissingen), rechtstreeks met de betrokken diensten. Hulp bij budgetbeheer is eveneens mogelijk.

Begeleiding en beheer van het dagelijkse leven

Een geruststellende ondersteuning voor medische, administratieve en andere afspraken, maar indien gewenst ook de organisatie van ontspannende en culturele activiteiten.

Aanpassing van de woning

Soms is het nodig om de inrichting van de woning te herdenken. CURA zal suggereren om eventueel hellingenbanen en/of trapklimhulpen aan te brengen… om het comfort en de veiligheid te verbeteren. Als de geïnteresseerde erop wil ingaan, wordt de opvolging van de installatie uiteraard verzekerd door CURA.

Life-Magazine

Voorbereiding van de toekomst

Tenslotte kan CURA ook anticiperen op een eventueel vertrek uit huis; en kan CURA preventief begeleiding voor de naasten voorzien in geval van overlijden (rekening houdend met al hun wensen).

Family. Seniors. Services

Pauline Dubois, oprichtster van CURA, wordt al heel haar leven gedreven door haar roeping om anderen te helpen. Door een volledige, gespecialiseerde en geruststellende ondersteuning aan te bieden, helpt ze elke familie in functie van haar specifieke noden. Maar CURA is ook en bovenal een nieuwe adem voor degenen die ervoor kiezen om oud te worden in harmonie met hun levenskeuze.

Life-Magazine© Fiftyandme 2022