leven spannender

5 simpele aanpassingen om het leven wat spannender te maken

Soms kan het leven aanvoelen als een sleur: je doet elke dag hetzelfde en dat zorgt ervoor dat je ietwat neerslachtig en lusteloos wordt. Bij deze: vijf tips om je leven wat spannender te maken.

Leestijd: 3 minuten

De kans is groot dat je leven bestaat uit veel routine. In je ochtend- en avond -routine doe je steeds hetzelfde en daartussen ga je naar je werk. Dat kan ervoor zorgen dat je het gevoel krijgt dat elke dag exact hetzelfde aanvoelt. Probeer daarom eens een paar kleine aanpassingen te maken om je leven wat spannender te maken:

1. Eet eens iets wat je niet kent

Ooit al gehoord van aardbeispinazie, tomatillo of champagneblad? Het zal je verbazen hoeveel groenten en kruiden er zijn waar je nog nooit van gehoord hebt. Koop eens iets wat je niet kent of iets wat je gewoon nog nooit hebt gegeten. Altijd dezelfde gerechten eten draagt namelijk bij aan de zogenaamde ‘sleur’. Door iets nieuws te eten doorbreek je je routine. En wie weet… Misschien ontdek je wel je nieuwe lievelingsgroente. Is het juist helemaal niet lekker? Dan kun je altijd nog op restaurant, waarom niet?!

 

2. Zorg ervoor dat je altijd iets hebt om naar uit te kijken

Wanneer je niets leuks op je planning hebt is het moeilijk om gemotiveerd te blijven. Daarom is het een goed idee om ervoor te zorgen dat je altijd iets hebt om naar uit te kijken. Of dat nu een citytrip, een restaurantbezoek of een lange wandeling met vriendinnen is. Het hoeft helemaal niets duurs of groots te zijn, zolang je er maar naar uit kan kijken en het je routine verbreekt.

Lees ook
Cultureel Keulen: de ideale stedentrip waar je sneller met de trein bent dan je denkt >

3. Leer iets nieuws

Je bent nooit te oud om te leren. Waarschijnlijk is er wel iets wat je altijd al hebt willen kunnen. Of dat nu een vreemde taal, een speciaal gerecht maken of een nieuwe sport is. Het moment om ermee te beginnen is nu. De kans is groot dat je in de dingen die je dagelijks doet al een lange tijd goed bent. Doordat je er al goed in bent en misschien niet meer verbeterd, haal je er nog weinig voldoening uit. Wees niet bang om uit je comfortzone te stappen en leer eens iets aan wat je nog absoluut niet kan, maar wees vooral niet bang om te falen. Wanneer je met iets begint dat je niet kan en na een paar weken of maanden je vooruitgang ziet, geeft dat je leven weer wat meer betekenis.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door April Grant (@grantworld)

4. Doe iets wat je eigenlijk niet durft

Er zijn zeker wel dingen die je eigenlijk wel eens wil doen, maar niet helemaal durft. Een advies: doe het toch! Kom eens uit je comfortzone en doe iets wat je adrenaline verhoogt. Iets doen wat je niet durft is een ruim begrip: je kunt gaan bungeejumpen, maar ook gewoon iemand die je niet kent aanspreken bij de bakker. Het maakt eigenlijk niet uit, zolang je het maar een beetje eng vindt. Dit zorgt ervoor dat je adrenaline verhoogt en je een kick krijgt. Op die manier kan je jezelf ook wat uitdagen en heb je een extra reden om trots te zijn op jezelf!

5. Verander je omgeving

Dit is vooral makkelijk wanneer je van thuis werkt. Elke dag hetzelfde uitzicht zorgt sowieso niet voor veel inspiratie. Ga dus eens ergens anders zitten in je huis. Zit eens in de living of buiten of spreek eens af met collega’s of vrienden om samen ergens te gaan werken. Door dit soort kleine, eenvoudige dingen te veranderen kan je ervoor zorgen dat je je creatiever voelt. Werk je? Bij sommige jobs is het minder vanzelfsprekend om je omgeving te veranderen, maar dan kan je nog wel de manier waarop je naar je werkplek gaat veranderen. Is je werk niet ver weg? Laat je auto eens staan en wandel of fiets naar je werk. Als dat niet haalbaar is kan je ook eens met het openbaar vervoer gaan of carpoolen met collega’s. Zolang het maar anders is dan wat je normaal doet.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Unsplashed


© Fiftyandme 2022