goede voornemens

Waarom is het belangrijk om goede voornemens te maken (zelfs als je je er niet aan houdt!)

15 dagen! Dat is hoe lang onze goede voornemens gemiddeld duren. Toch is het simpele feit dat je erover nadenkt al heilzaam. We leggen uit waarom.

Leestijd: < 1 minuut

Introspectief werk

Lid worden van een sportschool, alcoholvrije dagen inlassen, meer tijd voor jezelf nemen… Het zijn allemaal ideeën voor goede voornemens die ons in een bemoedigend sociaal ritueel brengen. Maar goede voornemens kiezen betekent ook onszelf onder de loep nemen om vast te stellen wat onbevredigend is (in onze manier van zijn en/of leven). En daarom de balans op te maken van onze slechte gewoontes.

Stap voor stap…

Je hoeft geen 15.000 stappen per dag te zetten om trots op jezelf te zijn. Tegen jezelf zeggen: “Ik moet verhuizen” is al een stap vooruit. In plaats van dit jaar buitensporige doelen te stellen, geniet gewoon van het pad dat je bent ingeslagen, van het huidige moment, van de kleine wolk waarop je drijft telkens als je je doel bereikt. Het is deze uitbarsting van enthousiasme die je een nieuw leven zal geven en je zelfbeeld zal opkrikken. Kortom, als je het niet volhoudt, heeft het geen zin om je door schuldgevoelens te laten overheersen. Succes is slechts een kwestie van tijd…

Naar een verlangen naar verandering

Goede voornemens, of we ons er nu aan houden of niet, zeggen in feite veel over onze gemoedstoestand. Ze laten zien dat wij ernaar streven het beter te doen. Om te veranderen. Als we het moeilijk vinden om ze op lange termijn te behouden, toont dat alleen maar aan dat onze hele persoonlijkheid nog niet helemaal klaar is voor verandering. Onthoud dat, hoe vaak we het ook proberen, elke poging ons op de weg naar zelfverbetering zet.

Lees ook
12 sportieve items om je goede voornemens mee af te trappen >

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2024