dromen beïnvloed worden

Wist je dat dromen beïnvloed kunnen worden door deze 5 dingen?

Dromen zijn een manier van je hersenen om onopgeloste gedachten te verwerken. Maar hoe zit het met die andere, vage dromen? Er zijn een paar onverwachte dingen die de meest hoogdravende fantasieën kunnen aanwakkeren of uitdoven.

Leestijd: 2 minuten

1. Slapen op je buik

Heb je last van ongewenste seksdromen met iemand anders dan je partner? Door je slaaphouding kunnen dromen beïnvloed worden; slaap je namelijk op je buik, dan ben je vatbaarder voor erotische dromen. De theorie is dat als je borsten en bekken tegen het bed worden gedrukt, dit stimulatie veroorzaakt en kan resulteren in seksdromen.

2. Vitamine B6

Vitamine B6 kan helpen bij het herinneren van je nachtelijke fantasieën. Dat betekent dus ook dat als je je dromen graag beter zou willen onthouden in de ochtend, een supplement voor je gaat slapen een idee kan zijn.

3. Stoppen met roken

Nicotine onderdrukt serotonine, de neurotransmitter die het meest geassocieerd wordt met droomactiviteit. Wanneer je dus colt turkey stopt met roken, krijg je het rebound-effect en begin je volop te dromen. Vind je dit vervelend? Geen paniek deze dromen zullen uiteindelijk stoppen – en je longen zullen je dankbaar zijn.

4. Progesteron

Progesteron is een hormoon dat vaak in verband wordt gebracht met reproductieve gezondheid; het komt vrij na de ovulatie in de tweede helft van iemands menstruatiecyclus. Ook kun je het bijvoorbeeld innemen wanneer je zwanger probeert te geraken. En ja, bij zo’n hoger dan normaal progesterongehalte kunnen je dromen ook levendiger en gedenkwaardiger worden.

5. Pikant eten

Een onrustige spijsvertering betekent een onrustige slaap. Vette, suikerrijke of pikante etenswaren te dicht bij bedtijd kunnen resulteren in verstorende dromen. Na de stijging van je bloedsuikerspiegel kan het voor een daling zorgen net rond de tijd dat je misschien in de REM- of droomslaap komt. Eet daarom twee uur voordat je gaat slapen niets meer of neem een gezonde, niet-vette avondsnack.

Lees ook
Genoeg geslapen, toch moe: dit is er aan de hand >

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2022