vrouwen vallen op oudere mannen

Waarom vallen sommige vrouwen op oudere mannen?

Op aantrekkingskracht staat geen leeftijd, dat is algemeen bekend. Rond hun vijftigste vallen sommige vrouwen op mannen die een stuk ouder zijn dan zijzelf. Is dat de juiste keuze? Wat zijn de voordelen van dit type relatie? Hier zijn enkele verklaringen.

Leestijd: 2 minuten

Als Cupido zijn pijlen afschiet, maakt het helemaal niets uit hoe oud de geliefden zijn. Bovendien hebben vrouwen in hun vijftiger jaren soms een voorkeur voor oudere mannen. Mannen zijn immers als goede wijn: ze worden beter met de jaren – althans, dat zegt men.

Stabiliteit gezocht

Op vijftigjarige leeftijd zijn er over het algemeen twee soorten alleenstaande vrouwen. Vrouwen die zich net zo jong voelen als hun kroost en willen genieten van het moment onder het motto ‘carpe diem’. Maar ook vrouwen die al een hele liefdesgeschiedenis achter de rug hebben en zich willen settelen met een stabiele, vreedzame relatie. Voor die vrouwen kunnen oudere mannen aan die verwachtingen voldoen. Vooral omdat de vijftigste verjaardag vaak een keerpunt is voor vrouwen, waarbij ze met vragen en hormonale zorgen komen te zitten die destabiliserend werken en hen doen verlangen naar zekerheid,” legt seksuologe Diana Corinas uit.

Voordelen van een oudere partner

Naar de hel met het stereotype van de oude, afgetakelde minnaar. Kijk maar naar mannelijke sterren die al ver in de vijftig zijn en er vaak nog erg goed uit zien. Vandaag de dag zorgen oudere mannen goed voor zichzelf; ze gaan naar salons, sauna’s en de sportschool. Dat komt doordat ze graag nog goed in de markt willen liggen. Het zou dus niet zo slim zijn om een fijne relatie mis te lopen vanwege een leeftijdsverschil. Bovendien gaat achter het uiterlijk ook nog een rijke persoonlijkheid én emotionele rijpheid schuil,” benadrukt Diana Corinas. Maar er zijn nog voordelen: als je een relatie opbouwt met een partner van rond de 60 of 70, mag je er bijna zeker van zijn dat hij geen nieuw gezin meer zal willen stichten. Net zoals jij is hij vooral op zoek naar stabiliteit. Tot slot heeft hij geleerd uit fouten in het verleden en zal hij er alles aan doen om je te verleiden.

Een leeftijdsverschil overbruggen

Ondanks alle voordelen van een oudere partner, zijn er ook bepaalde elementen waarbij je je moet neerleggen. Als hij al lang single is, heeft hij misschien een aantal onvolwassen gewoonten ontwikkeld – die soms lastig te veranderen zijn. Een bepaalde leeftijd hebben, veronderstelt namelijk niet noodzakelijkerwijs de volwassenheid waarnaar jij als vrouw misschien op zoek bent. Al kan een zestigjarige die in zijn hoofd een eeuwige puber is gebleven zowel afstotelijk als aantrekkelijk zijn. Alles hangt af van het type relatie dat je wil aangaan.

Welke tips je moet volgen voordat je aan zo’n relatie begint? “Een liefdesverhaal kan maar succesvol zijn als beide partners bepaalde valkuilen overwinnen. Zoals de manier waarop andere mensen naar je kijken, wat ze zullen zeggen, maar ook de kritiek van je familie. En zonder je te focussen op het leeftijdsverschil, moet je je vooral afvragen wat je werkelijk voor je partner voelt“, aldus Diana Corinas.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2024