corona seks

De coronaproblemen zijn blijkbaar ook in de slaapkamer te merken

Slappe verkoop bij de grootste producent van condooms ter wereld, Karex. Het bedrijf zegt dat het gebruik van zijn producten sinds de coronapandemie met 40 procent is gedaald, en dat terwijl je zou verwachten dat juist méér mensen tussen de lakens duiken.

Leestijd: 2 minuten

Corona ook merkbaar in de slaapkamer

Hoewel iedereen best een tijdje zonder seks kan, is de periode van corona voor velen iets teveel van het goede. Seks is nu eenmaal goed voor je bloeddruk en het hart en orgasmes verminderen stress, pijn en versterken je immuunsysteem. Maar helaas heeft blijkbaar vrijwel iedereen minder seks sinds corona ons teistert, zowel vrijgezellen als mensen in een relatie.

Voor vrijgezellen lijkt het vanzelfsprekend met de maatregelen: social distancing, de avondklok, de beperkingen in horeca, telewerken, het dragen van mondmaskers, de angst voor besmetting… In maart 2020 was het zelfs enkel toegestaan om seks te hebben tussen mensen uit hetzelfde huishouden. CEO Goh Miah Kiat van Karex ziet ook de sluiting van hotels en de seksindustrie tijdens de pandemie uiteindelijk als oorzaak voor het dalende condoomgebruik. Daarnaast hebben verschillende overheden campagnes om condooms uit te delen, stopgezet, schrijft de Japanse krant Nikkei.

Lusteloosheid

Maar ook voor stellen lijkt corona invloed te hebben in de slaapkamer. Daar is lusteloosheid door weinig toekomstperspectief vooral de boosdoener van. De crisis is allesbehalve sexy en dat is te merken. Er is bijna een verdubbeling van het aantal vrouwen dat aan seksuele disfunctie lijdt; seksuele disfuncties zijn stoornissen die het vermogen om seksueel actief te zijn of seksueel plezier te ervaren belemmeren. Bijna de helft daarvan komt door een lage libido door coronagerelateerde stress.

Maar onthoud: er wordt van ons verwacht om alle ballen hoog te houden. Maar we mogen wel wat minder streng zijn voor onszelf, en daar zegt het verlaagde libido door stress eigenlijk al genoeg over. Nee, het is niet makkelijk, maar comfort en vooral veiligheid gaat boven alles. En niet alleen jouw veiligheid.

Lees ook
6 onverwachte dingen waardoor je seksdrive verminderd kan zijn >

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2024