geisha ballen

Geisha ballen zijn naast plezierig, ook goed om de bekkenbodem te verstevigen

Naast hun functie als seksspeeltje zijn geisha ballen ook nuttige accessoires geworden om de stevigheid van je bekkenbodem te onderhouden – iets waar veel vrouwen een tekort aan hebben in de menopauze.

Leestijd: 2 minuten

Het hebben en houden van een gespierde bekkenbodem (het gebied tussen de anus en de vagina) zou een doel moeten zijn voor elke vrouw in de menopauze. Om een zwakke blaas te voorkomen en te genieten van meer bevredigende orgasmes. Om dit te bereiken zijn de beroemde geisha ballen een waardevol hulpmiddel. Maar hoe kies je ze en wat zijn de voordelen? Fifty & Me vertelt het je.

De belangrijkste rol van het perineum

De gespierdheid van het perineum is over het algemeen niet de grootste zorg van een vrouw. En toch wordt er veel van deze spieren gevraagd bij alledaagse activiteiten. Het perineum of de bekkenbodem, een soort hangmat, ondersteunt een reeks organen in het onderlichaam, waaronder de blaas, het rectum, de darmen en de baarmoeder. Een goed gespierd perineum voorkomt zowel urineverlies als winderigheid. Tijdens de geslachtsgemeenschap zal een gespannen perineum zich samentrekken om intensere sensaties te geven.

De juiste geisha ballen kiezen

De keuze zal afhangen van je persoonlijke situatie. Voor een reeds getraind perineum kun je kiezen voor de zwaarste geisha ballen, van 60 tot 90 gram. Voor vrouwen die de behoefte voelen om hun perineum te trainen, zal het gewicht van de balletjes gemiddeld rond de 30 gram liggen. En voor de tussenfase, die van vrouwen die hun perineum willen behouden, zijn balletjes met een gewicht tussen 40 en 60 gram ideaal. Er zijn evolutionaire dozen met ballen van verschillende gewichten. In geval van twijfel kan het advies van je gynaecoloog nuttig zijn. Zorg er ten slotte voor dat je geisha ballen kiest van niet-allergene materialen.

Lees ook
6 onverwachte dingen waardoor je seksdrive verminderd kan zijn >

Hoe gebruik je ze?

Geisha ballen in de vagina inbrengen is niet genoeg. Het zijn geen tampons die worden ingebracht en vergeten. Het is nog steeds nodig om ze te stimuleren met geschikte oefeningen, die vaak bij de ballen worden meegeleverd. Zoals het samentrekken en loslaten van de bekkenbodem. Ze zullen ook werken als je ze gebruikt als je in beweging bent. De hygiëne wordt gewaarborgd door reiniging voor en na gebruik, met water en zeep, of zelfs met een geschikte gel. Om het inbrengen te vergemakkelijken, kan een beetje glijmiddel (op waterbasis) worden gebruikt. Het snoer moet aan de buitenkant blijven om de extractie te vergemakkelijken. Wat de gebruiksduur betreft, reken op 10 tot 30 minuten per dag.

De voordelen van geisha ballen

Regelmatig gebruik vermenigvuldigt de voordelen om de gezondheid van de vrouwelijke intieme zone te verzekeren. De aanwezigheid van de geisha ballen dwingt het perineum samen te trekken om ze te houden. En dus om meer aan te sterken naar gewicht en grootte van de ballen. Door de wrijving smeren ze ook op natuurlijke wijze de vaginale wanden. Dit zal vaginale droogheid, die vaak optreedt tijdens de menopauze, verminderen of voorkomen. Een gespierd perineum, door de geisha ballen, vermindert ook het fenomeen van orgaanuitval, of prolaps. Een pathologie die bijna één op drie vrouwen na de menopauze treft, zoals de European Society for Gynaecological Endoscopy beschrijft.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2022