shallowing

De techniek shallowing onder de lakens kan zijn complex over zijn grootte tenietdoen

Het is tijd om te spelen en te ontdekken! Zoals met shallowing. Een trendy praktijk die intens genot en langzame seks combineert. We leggen het jullie uit.

Leestijd: 2 minuten

Shallowing. En engels woord die nu heel bekend wordt. Met shallowing kan vrouwelijk genot worden bereikt zonder te overdrijven onder het dekbed. Een techniek die zowel eenvoudig is als een orgasme belooft.

Wat is shallowing ?

Ondiep penetreren is een praktijk die erin bestaat de ingang van de vagina slechts gedeeltelijk te penetreren. Enerzijds om de aangename sensatie die men voelt, maar ook en vooral om fysieke redenen. Dit zeer erogene orgaan bevat ongeveer 8.000 zenuwverbindingen die verantwoordelijk zijn voor de opwinding. Dat is meer dan twee keer zoveel als bij het mannelijk geslacht.

Om het intense genot van penetratie te ervaren, is diepe penetratie niet nodig, aangezien de baarmoederhals zeer arm is aan zenuwuiteinden. Deze zijn verantwoordelijk voor de opwinding. Volgens een onderzoek dat in 2021 werd uitgevoerd door de onderzoeksgroep OMGYES USA, gewijd aan vrouwelijk genot, gaf ongeveer 84 procent van een groep van 3.000 ondervraagde vrouwen toe dat ze aan seks meer aan de oppervlakte deden en de voordelen daarvan voelden.

Lees ook
Communicatie als koppel: een van de sleutels tot seksuele voldoening >

De voordelen van shallowing

Deze ondiepe penetratie biedt verschillende voordelen. De eerste is het plezier van het herontdekken van een erogene zone die zo rijk is, maar vaak wordt verwaarloosd in een klassieke intieme relatie. Hier is het raadzaam om tijd te nemen, om te blijven genieten van dit deel van de vrouwelijke intimiteit met de stimulatie die intens genot belooft. Ondiep penetreren helpt ook om de pijn te beperken die sommige vrouwen voelen bij penetraties die als te ruw worden beschouwd. En voor de man betekent ondiepte het einde van dit beroemde complex met betrekking tot de grootte van de penis. Dat heeft hier geen plaats, omdat er geen volledige penetratie is. Uiteindelijk vindt elke partner er zijn of haar eigen plezier in.

En in de praktijk?

Met shallowing, is niets ingewikkeld. Zelfs niet de manier waarop het gedaan wordt, waarvoor geen acrobatische posities nodig zijn. Voor de vrouw volstaat het comfortabel te gaan liggen, naakt of gedeeltelijk naakt. En geniet ervan. “Om de sfeer van sensualiteit beter te absorberen en het genot van de zintuigen te verergeren, kan je je ogen sluiten. Laat je partner dan zijn penis tegen de ingang van je vagina drukken, met een penetratie van enkele centimeters. Om het genot verder te verhogen, kan je partner zachte heen-en-weerbewegingen maken met zijn of haar geslacht. Zorg er altijd voor dat je niet te diep in de vagina komt. Een evenwicht dat de essentie is van deze praktijk,” legt seksuologe Anne Blanchard uit.

Een spel dat ook solo kan worden gespeeld, met behulp van een sextoy of gewoon een vinger. Dit verklaart waarom shallowing vaak wordt vertaald als ‘oppervlakkige masturbatie’.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.


© Fiftyandme 2023