venusvlinder

Zo doe je de venusvlinder om een langer en intenser orgasme te bereiken

De venusvlinder is een seksstandje die zeer populair is bij vrouwen die op zoek zijn naar een langdurig orgasme.

Leestijd: 2 minuten

Vrouwelijk genot is niet langer een taboe en vrouwen geven toe posities te zoeken en in te nemen die hen in staat stellen een rijker en langduriger orgasme te bereiken. Een van de meest modieuze praktijken is de venusvlinder, maar wat is dat?

De venusvlinder in het kort

Onder de mooie naam lepidoptera schuilt een meer ontwikkelde en verfijnde variant van cunnilingus. Een standje dat in de jaren tachtig is ontstaan en populair werd door een bestseller met een veelbelovende titel: The One-Hour Orgasm (Leah en Bob Schwartz). Concreet houdt het in dat je met je tong de clitoris van je partner kietelt, terwijl je haar vagina en anus streelt. Met of zonder penetratie, afhankelijk van de verlangens van de vrouw. Een positie waarin het belang voor de vrouw bestaat in het profiteren van een opwinding die progressief in kracht toeneemt. Haar partner vertraagt de klim naar het te bereiken orgasme om het meer intensiteit te geven als het zover is. De venusvlinder kan worden beoefend in parallel met een andere langzame seks techniek, peaking. Met hetzelfde doel, een orgasme dat langer duurt en veel intenser is dan bij een meer klassiek standje.

Lees ook
‘Peaking’ belooft een intenser orgasme, maar wat is het? >

De belangrijkste stappen voor een succesvolle venusvlinder

De positie begint idealiter met de vrouw comfortabel op haar rug liggend. Ook al kan de venusvlinder, met minder comfort, staand of zittend worden beoefend. De partner staat aan haar zijde en drukt zachtjes op de clitoris, eerder een aanraking, terwijl hij kusjes geeft op de lippen en de vagina. Zodra dit is gebeurd, moet de aandacht van de partner op de clitoris worden gericht. Gestimuleerd door kleine aanrakingen vergezeld van kleine stops om niet te snel tot een orgasme te komen. Het doel is het genot te laten duren, vandaar de verklaring van de titel van bovengenoemd boek, One-Hour Orgasm.

Terwijl de partner de clitoris stimuleert, doet hij hetzelfde met de buiten- en binnenwand van de vagina. Met strelingen op de G-spot. Kleine cirkelvormige bewegingen om de druk beetje bij beetje op te voeren tot het laatste moment van het orgasme dat door deze dubbele stimulatie wordt nagestreefd. De kunst van succesvol oefenen ligt in de wederzijdse kennis van seksuele gevoeligheid. De partner moet in staat zijn het moment van genot van zijn partner op te merken en het niet onmiddellijk te bereiken om het plezier te verlengen.

Naast de handen kan stimulatie worden bereikt met een seksspeeltje of zelfs met een veertje, dat voor lichtere sensaties zorgt. Net als andere standjes is het venusvlinderstandje niet in steen gebeiteld en zijn er vele variaties mogelijk, afhankelijk van de fantasie van de partners. Een positie die geen klassieke penetratie inhoudt. Het is dus ideaal voor vrouwen die aan dyspareunie lijden.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2022