Omega 3 en 6: alleen maar voordelen

Leestijd: 2 minuten

Omega 3 en 6: ze krijgen niets dan lof. Maar wat zijn die stoffen precies? En wat doen ze juist met ons lichaam? Waar kan u ze vinden? Lees even mee.

Life-Magazine-omega_3_en_omega_6_article

Becel is gemaakt op basis van oliën die van nature omega 3 en 6 bevatten, en zo is Becel een ideale bron van essentiële vetten voor je dagelijkse eetgewoonte.

Omega 3 en omega 6 zijn poly-onverzadigde vetten. Ze worden ook wel goede vetten of essentiële vetzuren genoemd omdat ons lichaam ze niet zelf kan aanmaken en we ze dus uit onze voeding moeten halen.

Omega 3 van dierlijke oorsprong komt voor in vette vis zoals haring, makreel en zalm.

Omega 3 heeft twee bronnen. Een deel is van plantaardige oorsprong dat van nature voorkomt in plantaardige oliën zoals koolzaadolie, lijnzaadolie en raapzaadolie. Omega 3 van dierlijke oorsprong komt voor in vette vis zoals haring, makreel en zalm. De plantaardige en dierlijke omega 3 vetten hebben elk hun eigen werking: onze voeding moet dus de 2 soorten omega 3 vetzuren bevatten.

Wist je trouwens dat Becel Omega3plus deze twee bronnen van omega 3 vetzuren bevat?  Een goed alternatief dus om toch voldoende omega 3 op te nemen als er geen vis op het menu staat. 

Omega 6 vind je onder andere in zonnebloemolie.

Omega 6 vind je onder andere in zonnebloemolie en in producten die van deze olie zijn gemaakt, zoals Becel.

Omega 3 en 6 dragen bij tot de instandhouding van een normaal cholesterolgehalte in het bloed en zijn daardoor goed voor hart en bloedvaten. De benodigde dagelijkse inname is 2g omega 3 en 10g omega 6.

Becel is gemaakt op basis van oliën die van nature omega 3 en 6 bevatten, en zo is Becel een ideale bron van essentiële vetten voor je dagelijkse eetgewoonte.

www.becel.be

Inspiratie? Volg het recept van de overheerlijke én gezonde kabeljauw met kaki, paprika, sinaasappel en dille met rijst en snijbonen. Klik hier

Life-Magazine-cabillaud-avec-kaki-poivron-orange-aneth-riz-et-haricots-verts


© Fiftyandme 2024