salontafelboeken

5 inspirerende salontafelboeken voor een esthetischer interieur

Alles in je interieur past perfect bij elkaar, maar iets esthetisch aan de salontafel mist nog. Dat probleem is verleden tijd met deze prachtige en unieke salontafelboeken die je interieur meteen naar een hoger niveau tillen.

Leestijd: 3 minuten

Salontafelboeken hebben vaak prachtige covers die echt een toegevoegde waarde zijn voor je salon en daarnaast bevatten ze inspirerende foto’s en teksten waar je bij kan wegdromen als je even niets te doen hebt. In deze lijst vind je onze favoriete salontafelboeken. Investeer in je lievelingsexemplaar of ga meteen voor een heel assortiment voor af en toe wat afwisseling.

Venusian Kitchen – Elsbeth Tijssen en Henriëtte Tomassen

Dit boek is een ode aan Venus, eten en samenzijn. Het staat vol prachtige foto’s van groenten en mensen. Naast foto’s vind je in dit boek ook een reeks recepten en gedichten. De recepten zijn niet alleen van echte chefs, maar ook van grootmoeders van over de hele wereld. Venusian Kitchen wil je de schoonheid van het gewone en alledaagse leren appreciëren. Venusian Kitchen is het debuut van het Nederlandse collectief Venusian Collective.

Prijs: 125 €

© Elsbeth Tijssen

Safari style – Guido Taroni

Droom weg bij de prachtige interieurfoto’s van Afrikaanse Luxelodges. Het luxe interieur en vooral het indrukwekkende Afrikaanse decor waar ze zich bevinden geeft je even het gevoel dat je op vakantie bent. Ook de stijlvolle kaft met tijgerprint geeft je interieur meteen een Afrikaans en exotisch tintje. Een zomervakantie in boekformaat.

Prijs: 77,95€

© De Bijenkorf

Minimalista – Shira Gill

Een boek dat iets toevoegt aan je interieur en er tegelijk voor zorgt dat jij er dingen uit wegdoet. Dat is het salontafelboek Minimalista. Het boek geeft je tips over hoe je elke ruimte in je huis kan optimaliseren. Laat alles wat je dacht te weten over minimalisme vallen en volg de tips van Shira Gill naar een rustiger interieur en daarmee ook een rustiger hoofd. In plaats van je te dwingen om strikte regeltjes te volgen wil Shira je leren om de juiste hoeveelheid spullen te houden voor jezelf. Ze helpt je de weg te zoeken naar een manier van minimalisme die voor jou persoonlijk werkt en die je dus ook kan volhouden.

Prijs: 34,95€

© De Bijenkorf

Gustav Klimt. the Complete paintings – Tobias G. Natter

Waarom zou je kiezen voor één schilderij in je huis als je voor een heel assortiment kan gaan met salontafelboeken? In ‘Gustav Klimt. the Complete paintings’ vind je de meest iconische werken van de Weense kunstenaar. Haal klasse in je huis met Klimts prachtige werken uit onder andere zijn iconische gouden periode zoals ‘De Kus’ en ‘Vrouw in Goud’. Allemaal geprint in de hoogste kwaliteit. De schilderijen worden aangevuld met uitleg en interpretaties van hedendaagse critici zodat je niet alleen verwonderd bent, maar ook nog iets bijleert over het Weens icoon in de kunstgeschiedenis.

Prijs: 59,95 €

 

© Standaard Boekhandel

Dior Catwalk – The complete collections

Dit is naast een prachtig salontafelboek ook een echt collectors item voor Dior fans. Het boek werd uitgebracht ter ere van de 70ste verjaardag van de eerste Dior collectie ooit, genaamd ‘New Look’ in 1947. In dit boek vind je foto’s van alle Diorcollecties van 1947 tot 70 jaar later ontworpen door Christian Dior zelf en zijn opvolgers waaronder Yves Saint Laurent, John Galliano en Raf Simons. Alle collecties, zowel haute couture en prêt-à-porter, worden in kaart gebracht waardoor je een overzicht krijgt van de evolutie van dit Frans modehuis.

Prijs: 69,95€

© De Bijenkorf

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.


© Fiftyandme 2024