B&B Marble (Antwerpen): Marmer als rode draad

Leestijd: 2 minuten

Vlak bij het historische centrum van Antwerpen zag een nieuwe Bed & Breakfast recent het levenslicht. Een statig herenhuis uit 1900 kreeg een facelift. De aanwezige marmer was een inspiratiebron voor de binnenhuisarchitecten.

Tekst Aurélie Schoonjans

Een oud herenhuis in de Antwerpse Tolstraat, dat toebehoorde aan de ouders van Nina Verbreyt, is voortaan de originele Bed & Breakfast Marble. De initiatiefneemster Nina woont zelf in Knokke. Ze besliste om de ouderlijke woning te laten verbouwen en er een klein charmeverblijf van te maken.

Life-Magazine

Intiem adres

Voor de uitvoering deed ze een beroep op de binnenhuisarchitectes Julie Grangé en Julie Vanderdonckt van het bureau Julie2. Zij transformeerden de oude familiewoning in een verblijf met drie suites en twee studio’s, en dit met respect voor de ziel van de plaats. De marmer, die overal aanwezig was in de woning, was een inspiratiebron voor de binnenhuisarchitectes. Ze beslisten diverse soorten Belgische marmer te integreren in de inrichting. De voordeur en de imposante trap bleven intact, de parket- en marmervloeren van de badkamers zijn nieuw. Marmer is duidelijk de rode draad doorheen de inrichting en, samen met lichte kleuren en modern meubilair, zorgt hij voor een harmoniërend, hedendaags en sfeervol geheel. Na zes maanden renovatiewerken opende Marble de deuren.
Geen conciërge of receptie als je hier toekomt, wel een code die je zelf op een klavier intikt. Een bewuste keuze van Nina Verbreyt om de intimiteit van de gasten te garanderen. Marble is dan ook een charmeadres voor een kalm en rustig verblijf in de Antwerpse binnenstad.

Marble, Tolstraat 51, 2000 Anvers
www.marble-antwerp.be © Fiftyandme 2022