interieur oubollig

Vind je je interieur oubollig? Misschien komt het door deze voorbije interieurtrends

Je kunt niet precies aanduiden wát je interieur oubollig maakt, maar er is wel iéts waar je niet tevreden over bent. Daily Mail sprak verschillende interieurexperts over welke interieurtrends van eerder nu een oubollige uitstraling geven.

Leestijd: 2 minuten

1. Vanille-kleurige muur

De ooit populaire kleur magnolia (de kleur van vanille) heeft zijn beste tijd gehad en kan er anno 2021 oubollig uitzien in een interieur. Ga in plaats daarvan voor Scandinavisch wit of koel grijs voor een neutrale en toch strakke afwerking. Interior designer Zoe Warren vertelt aan de Britse krant over de kleur: “In de jaren tachtig en negentig was magnolia verf te vinden op bijna elke muur in elk huis. De “boterachtige” en toch neutrale mix kon worden gecombineerd met bijna elk meubelstuk, vandaar de populariteit. Maar deze kleur wordt nu echter als erg verouderd gezien.”

2. Glazen blokken muren

So 80’s! De glazen blok muur: vierkante ‘stenen’ ingebed in het interieur keerde in 2019 terug naar hedendaagse gebouwen. Maar nu zijn ze weer aan het verdwijnen, meent Zoe: “Ze boden privacy en lieten een gestage lichtstroom toe, maar innovaties hebben ze log gemaakt.” Wil je toch hetzelfde effect krijgen, kies dan voor een eenvoudig gordijn of een glazen deur.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Busel (@busel.ua)

3. Zware gordijnen

Gordijnen zijn een echte eyecatcher in een interieur. Heb je naar aanleiding van de interieurtrends in het verleden voor zware gordijnen gekozen, dan kan het goed dat dat de reden is dat je je interieur oubollig vindt lijken. Zware gordijnen gingen vroeger vergezeld van valanties en bijpassende strikken en zagen er volumineus en formeel uit”, aldus de expert. Maar tegenwoordig draait een modern huis vaak om helderheid en elegantie. Hang de gordijnroedes hoger dan je natuurlijke raamrand om de illusie te wekken dat je ramen van vloer tot plafond reiken en je kamer luchtig is en kies eerder voor een linnen stof.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Collier Webb (@collierwebb)

Lees ook
Met deze simpele interieurtips kan je huis er ineens heel anders uitzien >

4. Potpourri

Potpourri is leuk om zelf te maken en kan heerlijk ruiken, maar het ziet er tegenwoordig misschien wat ouderwets uit. Vervang het daarom nu door trendy verstuivers. “Potpourri bestaat al sinds de 19e eeuw. Oorspronkelijk was een huis niet compleet zonder een aantal kommen met geurende bloemblaadjes die in het huis stonden”, aldus Zoe. “Nu, na de populariteit van geurstokjes en luchtvernevelaars, is potpourri verouderd en onaantrekkelijk.”

5. Verticale jaloezieën

Verticale jaloezieën lijken onschuldig, maar volgens de expert missen ze stijl en karakter. En dat komt vooral door de plastic kralenkettingen die de stroken aan elkaar binden. Tegenwoordig wordt er eerder gekozen voor een horizontaal vouwgordijn of een gordijn van delicate stof. Wil je toch jaloezieën? Hang ze dan horizontaal of kies net voor houten jaloezieën in plaats van plastic.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2022