interieurtips huis anders

Met deze simpele interieurtips kan je huis er ineens heel anders uitzien

Soms kan de oplossing zó simpel zijn, dat je het niet eens ziet. Zo kan een specifieke plant al voor een levendigere uitstraling zorgen en een spiegel je woonkamer ruimer en luchtiger laten aanvoelen.

Leestijd: 2 minuten

Verander de kussens in je zetel

Je zetel regelmatig vervangen is niet zo evident. De kussens daarentegen, kun je wel regelmatig verwisselen door een andere kleur of print. Je hoeft er zelfs geen nieuwe te kopen, je kunt ook enkel de kussenslopen vervangen.

Bepaal een thema

Vul je woonkamer niet met allerlei verschillende versiersels. Het kan los van elkaar er allemaal mooi uitzien, maar wanneer je alles zonder duidelijk idee bij elkaar zet, kan dat al snel een onrustig gevoel geven. Bedenk goed wat voor soort interieur je voor ogen hebt. Strak, retro modern, landelijk of toch Scandinavisch?

Zet het bureau voor het raam

Het is wetenschappelijk bewezen dat je productiviteit en creativiteit omhooggaan, als je op je werkplek een paar zonnestralen kunt meepakken. Zorg er dus voor dat je je bureau, piano of schilderezel zo dicht mogelijk bij een raam neerzet, zodat je met een creatieve instelling te werk kunt gaan.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ania (@jedynytakidomek)

Meer planten

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: integreer planten in je interieur. De natuur ontspant ons en die verlichting kun je ook binnenshuis ervaren. Zet ze op de juiste plaats en je ruimte is in een wip een heel andere omgeving.

Aromatherapie

Wat een fijne geur al niet met de uitstraling van een huis kan doen. En dan bedoelen we niet alleen afgebakken appeltaart, maar ook een geurkaars of een diffuser. Aromatherapie kan je huis en jouzelf direct een heel andere aura doen uitstralen. Zo zal pepermunt een idee kunnen zijn om je geest te verhelderen of lavendel om meer rust uit te stralen.

Lees ook
Je interieur een boost geven doe je met behulp van deze inspiratiebeelden >

Aquarium

Zo retro, een aquarium. Maar hoe tof en levendig staat dat eigenlijk wel niet? Volgens de ‘Vastu Shastra methode’ kan water je creativiteit losmaken. Is een aquarium te groot in je huis, dan kun je ook een ander waterornament of misschien zelfs een mooie kom water neerzetten.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2022