Interieurs voor elke smaak

Op het gebied van interieur vind je tegenwoordig de meest uiteenlopende stijlen. Welke is nu eigenlijk het meest trendy? Eigenlijk niet één. Want de beste manier om een inspirerende, eigentijdse omgeving te creëren, is je laten inspireren door verschillende invloeden.

Leestijd: 2 minuten

‘Think New Modern” is een ideaal woonboek om ideeën uit op te doen. De twee auteurs,  Piet Swimberghe en Jan Verlinde, vormen het perfecte team: de een is journalist en kunsthistoricus, de ander fotograaf. Samen brachten ze een aantal droominterieurs in woord en beeld.

Volgens de makers van het boek zijn er verschillende bewegingen die opvallen – zoals de Scandi-stijl die in de jaren 60 begon en die nog altijd in de mode is – maar voor een eigentijds interieur is er geen bepaalde regel die je moet volgen. Toch wordt er veel gebruik gemaakt van contrasten tussen glad en ruw, behandelde en niet behandelde materialen. Edele materialen als hout en marmer worden ook veel gebruikt. Net als het minimalisme, dat perfect past bij onze denkwijze van tegenwoordig.

Onze favorieten interieurs

New Brick House is een mix van Marokko en India, met wat West-Europese invloeden. In dit bakstenen huis kom je in een eigentijdse wereld terecht waar ruwe materialen alomtegenwoordig zijn. Het pand staat middenin de natuur, en het licht stroomt er binnen in de kamers. Het zicht vanuit de eetkamer op de groene omgeving is verreweg het mooiste.

Heel anders is de architectuur van The Shelter. Het is gebouwd in de stijl van het Braziliaanse brutalisme en het is een functioneel huis. Zo ligt de slaapkamer in het ondergrondse gedeelte, zodat het er heerlijk fris blijft in de meest extreme hitte. Via een raam van bovenuit valt het licht binnen. De woonruimte op de begane grond is volledig open, met afgeronde muren… Het is alsof je door een kunstmonument wandelt. Het interieur is bijna volledig opgetrokken in uitgewassen beton, dat ruw aandoet.

En dan is er het kleurige huis dat de grappige naam Nothing Hill kreeg. De eigenaars pendelen tussen Parijs en Brussel, maar hebben ook een huis in Notting Hill in Londen. Het interieur is dan ook heel kosmopolitisch, met een mix van verschillende invloeden, maar het geheel ademt een typisch Britse rust uit. De vintage meubels en de zorgvuldig ingerichte ruimtes geven je het gevoel dat je door een filmdecor wandelt.

Bladerend door het boek ontdek je interieurs die elk op hun eigen manier origineel en eigentijds zijn. Een aanrader om inspiratie uit te putten, of om gewoon van te genieten.

 


© Fiftyandme 2024