10 doordachte keukentrends

Leestijd: 3 minuten

De keuken is een van de plekken in de woning die de voorbije jaren het sterkst is geëvolueerd. Wij stellen 10 nieuwe vuistregels op voor de inrichting van het kloppende hart van uw huis!

1. Centrale inplanting : Hoewel sommigen de keuken nog altijd zien als een afgescheiden entiteit, is de realiteit anders: het is een woonruimte die aansluit bij de living. ‘Net zoals alle andere onderdelen van het leven wordt ook zij beïnvloed door de sociale elementen die we ook terugvinden op de sociale netwerken’, aldus Paul David, marketing manager bij Eggo. ‘Koken met een muur als achtergrond is heiligschennis. Vanaf nu keert men zich naar datgene wat zich in de woning afspeelt, naar de vrienden die een aperitiefje komen drinken, naar de kinderen die hun huiswerk maken. De keuken wordt getoond omdat zij een echte leefruimte is.’

2. Mix and Match: De grenzen vervagen. De keuken wordt almaar chiquer en tooit zich met attributen uit de salon, mooie zetels, spiegels, schilderijen, vazen, etagères en open bergruimtes voor de mooiste voorwerpen.

3. Het eiland is een must – voor zover men ruimte heeft: Het eiland is centraal, functioneel, gezellig en aantrekkelijk. Het heeft een barhoek met hoge stoelen en wordt vaak gebruikt als een aangename scheiding met de living. Als u het multifunctioneel wil, dient u de nodige aansluitingen en afvoeren voor water en elektriciteit te voorzien.

4. Wit met opvallend hout: Ondanks de vele mogelijkheden blijft de keuken in heldere en matte of glanzende tonen – wit, zand, crème, magnolia – populair, met hout als contrast – soms zelfs een trend naar donkere houtsoorten – dat men vaak terugvindt bij de kasten of etagères. De lijn Artwood bij Keukens Krëfel is daar een mooi voorbeeld van.

5. Werkblad: voorkeur voor composiet: Corian, Dekton, kwarts… Composietmaterialen stelen de show omwille van hun vele voordelen: het uitzicht van natuursteen of de verschillende kleurmogelijkheden, de souplesse op het vlak van vormen en dikten, het antibacterieel vermogen, de verwaarloosbare poreusheid. Om voor ritme te zorgen, wisselt men de dikten van de werkbladen: van supersmal naar superdik.


© Fiftyandme 2022