10 doordachte keukentrends

Leestijd: 3 minuten

6. Comfort en ergonomie: Opbergruimte is een must. ‘Vergeet ook niet de kleine praktische handigheidjes op ergonomisch vlak’, aldus Blum, ‘zoals laden die zich helemaal laten uittrekken en een algemeen overzicht bieden, vouwdeuren die handiger zijn dan klapdeuren en alles wat onnodig loopwerk en bukken helpt vermijden.’

7. Wastafelkranen voor alle werk: Tot dusver waren wastafels doorgaans in inox. Tegenwoordig wordt gekozen voor composietmaterialen en kan ook met kleur worden gewerkt. Het kraanwerk is inventief met de toepassing van LEDs. Zij geven zowel kokend water (Grohe) als gefilterd of bruisend water (prima voor de natuur) en zij hebben ook uittrekbare mousseurs en verschillende uitlopen die met één druk van de kraan worden bediend (Hansgrohe).

8. Stijlvolle huishoudtoestellen: Black is beautiful: ziedaar het leidmotief van Bauknecht waarvan het gamma Blackline bekroond werd met een Red Dot Design Award. De afzuigkappen, die steeds kleiner worden in omvang en tegelijk ook krachtiger, sluiten aan bij de verlichting of worden indien gewenst in het werkblad ingewerkt (Novy).

9. Altijd direct verbonden: Het aantal toestellen dat met elkaar in contact staat neemt met de dag toe en de keuken ontsnapt daar niet aan. De touchscreen is interactief en laat toe om live te converseren of een recept op te halen. Family Hub van Samsung toont via camerabeelden de inhoud van de koelkast en houdt die informatie up-to-date met de smartphone. Idem voor 6th Sense Live van Whirlpool. Leuk idee… Zo voorziet bijvoorbeeld Krëfel in de werkbladen contactdozen voor een USB-stekker.

10. Solidaire en ecologische toets : Omdat het milieubeleid almaar belangrijker wordt, kiezen we voor PEFC of FSC-houtsoorten, energiezuinigere huishoudtoestellen en veeleer voor een inductie- dan voor een vitroceramische kookplaat. Idem dito voor de vaatwasser en de koelkast met triple-A energielabel.

 


© Fiftyandme 2024