Een tweede adem voor uw woning

Leestijd: 7 minuten

De kinderen zijn de deur uit en de kamers lopen leeg. Dit is het ideale moment voor een echte metamorfose: een bron van nieuwe doelstellingen.

1

Ze zijn lang gebleven en u hebt ze gepamperd, verwend, verzorgd, opgevoed en beschermd. Tot op de dag dat ze de deur uitgingen als gevolg van studies, toeval, de liefde… De blik in hun ogen verraadde een zekere schuld, maar vooral de drang om het puin van hun kindertijd en de bij momenten woelige tienerjaren achter zich te laten. Omdat uw leven helemaal (of toch bijna) rond hun welzijn draaide, zal hun afwezigheid uw dagelijks bestaan ongetwijfeld overhoop gooien. Het heeft evenwel geen zin om bij de pakken te blijven zitten of u te laten meeslepen in wat sommigen als het “lege nest syndroom” omschrijven.

Want deze verandering kan ook heel positief zijn. Alleen al de gedachte dat uw woning niet langer een hotel is dat dag en nacht open was, met de non-stop kook-, was- en plasrituelen daarbovenop, zou u moeten laten inzien dat er tussen het verdriet en de opluchting ook plaats is voor een nieuwe kijk op het leven. Zoals meer tijd voor uw partner, meer tijd voor uzelf, nieuwe en enthousiaste perspectieven. Een van de meest veelbelovende pistes die u hierbij kunt volgen, is de herinrichting van uw woning die u vanaf nu helemaal afstemt op uw eigen toekomst.


© Fiftyandme 2024