Sinds de lancering door Anaïs Jazmine is Belly Sculpting een ware hit geworden op sociale media. De techniek richt zich immers op het lichaamsdeel waar vrouwen zich het meest zorgen om maken en waarvan de platheid soms niet meer is dan een verre herinnering: de buik. En hoewel het geen wondermiddel is, kan Belly Sculpting je er wel weer strakker uit laten zien. Heel zachtjes aan.
Wat houdt Belly Sculpting in?
Belly Sculpting, het is een anglicisme dat niet mag ontbreken in het woordenboek der nieuwe praktijken. Het kan vertaald worden als het sculpteren (of remodelleren) van de buik en werd bedacht door wellness-influencer Anaïs Jazmine. Haar eenvoudige en doeltreffende methode combineert de voordelen van stomach vacuuming, een ademhalingstechniek om de buikstreek te versterken, en de welbekende Pilates-methode.
Wat Belly Sculpting onderscheidt van andere bestaande technieken is de toegankelijkheid. Omdat je niet sportief hoeft te zijn, is het geschikt voor alle vrouwen, ongeacht leeftijd en voorgeschiedenis. Bovendien zijn de risico’s zijn haast onbestaande, al loop je misschien wel het gevaar de regelmaat te verliezen die het vereist.
En in de praktijk?
In haar boek La méthode BellySculpting: pour un ventre plus plat (uitgegeven door Leduc), adviseert Anaïs Jazmine haar lezers om elke sessie te beginnen met een stomach vacuum. Die term staat in het sportjargon bekend als hypopressief ademhalen. De concrete werkwijze: al liggend op je rug met je voetzolen plat op de grond adem je een grote hoeveelheid lucht in. Daarna adem je uit terwijl je je buik intrekt, alsof je navel naar de grond toe wordt gezogen. Een laatste stap bestaat erin je adem in te houden terwijl je je buik ingetrokken houdt tot onder je ribben. Die oefening herhaal je 5 tot 10 keer, en nadien ga je verder met een korte Pilates-sessie om je buikspieren op te bouwen. Opgelet: Belly Sculpting doe je het best ’s morgens op een lege maag.
Wie de oefeningen wil visualiseren – ze beschrijven is namelijk vrij eentonig –, kan terecht op het met video’s en adviezen gevulde Instagramprofiel van Anaïs Jazmine (@anaisjazmine). Er zijn ook cursussen op maat beschikbaar.
View this post on Instagram
Wat zijn de voordelen?
In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, heeft Belly Sculpting niet tot doel de buik zo te modelleren dat hij het uitzicht krijgt van een chocoladereep. Wel streeft de techniek ernaar de zone te verstevigen met oefeningen die inwerken op diepgelegen spieren. Na de nodige tijd en oefening zal de buik platter worden en voor de ‘sport’vrouw niet langer een bron van complexen vormen. Daarnaast helpt Belly Sculpting ook transitproblemen en een opgeblazen gevoel te verlichten door de darmen te ontlasten. Voor vijftigplussers met een drukke agenda is er overigens nog een extra voordeel: Belly Sculpting kan overal worden beoefend, dus je hoeft je niet naar de sportschool te slepen.
Een discipline die makkelijk aan te leren is, weinig tijd kost en geen apparaten vereist. Wat wil je nog meer?
De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Beeld © Shutterstock