200 calorieën per dag

Door dit te doen bespaar je dus héél makkelijk 200 calorieën per dag

Gewicht verliezen zonder jezelf uit te hongeren of jezelf in het zweet te werken. Het kan. En ja, we snappen dat je nog een beetje suspicious bent.

Leestijd: < 1 minuut

Kleine moeite, groot plezier

De briljante onderzoekers van deze Amerikaanse studie wezen uit dat drie glazen per dag meer drinken, zo’n 200 calorieën per dag (!) schelen. Wow. Dat komt neer op minstens zo’n zeven glazen per dag. Natuurlijk vliegen de kilo’s er niet direct af, maar op langere termijn kan het echt wel een verschil maken.

Minder cholesterol

De wetenschappers hielden voor het onderzoek de eet- en drinkgewoontes van 18311 mensen in de gaten. 4,2 glazen water per dag bleek dus gemiddeld, maar zij die gemiddeld zeven glazen per dag dronken, hadden niet alleen een lagere calorie-inname, maar kregen óók nog eens minder suiker, vet, natrium en cholesterol binnen.

Koud water

Hoe dat zou komen? De mensen dronken water in plaats van frisdrank (en we weten: dat is een suikerbom) en doordat ze voller zaten van het water, aten ze ook minder. Koud water drinken is overigens het beste, omdat het lichaam dan energie gebruikt om het water op lichaamstemperatuur te brengen. En wil je het helemaal goed doen, drink dan een half uur voor elke maaltijd water. Het maakt voller, zodat er minder gegeten wordt.

Een vleugje citroen

Wellicht iets aan de zure kant, maar een glas water met vers citroensap kan een betere optie zijn dan plat water. Een glas warm water met citroen, laten we zeggen een halve citroen per halve liter water, bevordert namelijk ook nog eens de spijsvertering. Citroenzuur versterkt de werking van maagzuur waardoor eten sneller wordt verteerd. Maar ook: het versterkt je immuunsysteem (vitamine C! vitamine B! Vezels!), helpt tegen een opgeblazen buik en voorkomt verstopping.

Makkelijker wordt calorieën besparen én gezonder leven niet, als het aan ons ligt.

Bronnen:
Wiley Online Library
PubMed

Beeld:
Shutterstock


© Fiftyandme 2022